الکسيس ماتا در نمايشگاه «سراب» گالري The Hole در نيويورک، با نقاشيهاي رنگ روغني خود که تحت تأثير هوش مصنوعي و سفرهايش به بيابانهاي اطراف مکزيکوسيتي خلق شدهاند، مرزهاي ميان واقعيت و ادراک را به چالش ميکشد.

به گزارش گالري آنلاين، الکسيس ماتا، هنرمند برجسته نمايشگاه «سراب»، آثار خود را در گالري The Hole واقع در تريبکا نيويورک به نمايش گذاشته است. اين نمايشگاه، که با همکاري رائول د لارا برگزار شده، نقاشيهاي رنگ روغني ماتا را در کنار مجسمههاي چوبي او قرار داده است. نام «سراب» به پديدهاي بصري اشاره دارد که به دليل شکستن نور در بيابان پديدار ميشود و در اين نمايشگاه، به شکل محيطي غوطهورکننده با ديوارهاي تيره و گودالهاي شني بازآفريني شده است.
نقاشيهاي ماتا، که تحت تأثير سفرهاي او به سه بيابان نزديک مکزيکوسيتي شکل گرفتهاند، تجربههاي حسي تقويتشده توسط گياهان دارويي را به روي بومهاي بزرگ ترجمه ميکنند. اين آثار، با ترکيب مداخلات ديجيتال و نقصهاي هوش مصنوعي، مناظر سنتي را به الگوهاي انتزاعي و شکسته تبديل ميکنند. در آثاري مانند Volar para observar، اين انحراف چنان شديد است که تصوير به الگوهاي ديناميک تبديل ميشود.
ماتا در اين نقاشيها به مضاميني چون تحول و ناپديدشدن ميپردازد. با استفاده از فرآيند آنالوگ-ديجيتال، او طبيعت بيجان را به مناظري فراواقعي تبديل ميکند که مرزهاي ادراک را به چالش ميکشند. گلها، ميوهها و عناصر طبيعي در اين نقاشيها به اشکالي غيرزميني و پويا تغيير شکل ميدهند که مفهوم زوال و تکامل را در خود جاي دادهاند.
آثار ماتا و د لارا، پيوندي عميق با ميراث فرهنگي مکزيک برقرار ميکنند. در نقاشيهاي ماتا، حضور نخلهاي خاردار و گياهان بومي مکزيکوسيتي به عنوان نمادي از غرور ملي ديده ميشود، در حالي که تکنيک سورئاليستي او به پيچيدگيهاي حافظه و هويت اداي احترام ميکند. د لارا نيز با استفاده از تکنيکهاي سنتي حکاکي چوب و مواد خاص مانند دانههاي تسيته، که در مراسمهاي مذهبي استفاده ميشدند، همين مضامين را در آثار خود دنبال ميکند.
نمايشگاه «سراب» تجربهاي شخصي و در عين حال جهاني از ادراک و حافظه را ارائه ميدهد. نقاشيهاي جسور و انتزاعي ماتا مرزهاي واقعيت را به چالش ميکشند و حضور او در اين نمايشگاه را به نقطهاي برجسته تبديل ميکنند.








