«پائولا پيوي» Grand Palais پاريس را به تسخير درآورد

در اتفاقي متفاوت و چشمگير، پائولا پيوي هنرمند معاصر ايتاليايي، يک نردبان بادي ۲۰ متري با رنگ‌هاي درخشان را به نماي گراند پله در پاريس تکيه داده است. 

به گزارش گالري آنلاين، اين اثر با عنوان «بي‌عنوان (پروژه‌اي براي اچيگو-تسوماري)» تا ۷ سپتامبر ۲۰۲۶ به‌عنوان بخشي از نمايشگاه Euphoria: Art is in the Air از مجموعه Balloon Museum در معرض ديد عموم قرار دارد؛ رويدادي که به مناسبت بازگشايي مورد انتظار گراند پله پس از بازسازي، روح تازه‌اي از رنگ و جسارت هنري به اين بناي نمادين بخشيده است.

اين اثر که پيش‌تر در سال ۲۰۱۵ در حياط تاريخي پالازو استروتزي فلورانس به نمايش درآمده بود، در نسخه‌ي جديد خود، فضاي کلاسيک و متقارن گراند پله را به شکلي بازيگوشانه و آزاردهنده در هم مي‌شکند. نردباني عظيم، رنگين و بي‌کارکرد که در ظاهر از هرگونه منطق کاربردي تهي است اما در معنايي استعاري، مخاطب را به صعود احساسي و خيالي دعوت مي‌کند.

پائولا پيوي در اين اثر، فرم آشناي نردبان را به شيئي فراواقعي و غيرکارکردي بدل کرده؛ ابزاري که به جاي بالا بردن فيزيکي، حواس و تخيل بيننده را در مسيري معلق و ناممکن هدايت مي‌کند. اين نردبان بادي با رنگ‌هاي زنده و ابعاد اغراق‌آميز، جايي در مرز ميان واقعيت و رؤيا ايستاده و لحظه‌اي اختلال در نظم بصري و منطق روزمره مي‌آفريند.

پيوي که به واسطه‌ي آثارش در دگرگون کردن مفاهيم آشنا و دست‌کاري در مقياس‌ها و کارکردهاي اشيا، جانوران و فضاهاي معماري شناخته مي‌شود، در اين پروژه نيز با کنار گذاشتن کارکرد عيني نردبان، آن را به مظهري از شگفتي و امکان بدل کرده است؛ تجسمي از صعود بي‌جاذبه در جهاني که محدوديت‌هاي فيزيکي و معنايي براي لحظه‌اي ناديده گرفته مي‌شود.

Euphoria: Art is in the Air پس از موفقيت Pop Air در سال ۲۰۲۲، اين‌بار با مجموعه‌اي از ۲۰ اثر بادي و تعاملي از هنرمندان بين‌المللي از جمله فيليپ پارنو، کامي والالا، رايان گندر، مارتين کريد و خود پائولا پيوي به پاريس بازگشته است. اين نمايشگاه در فضاهاي تازه بازسازي‌شده‌ي گراند پله فرصتي است براي تجربه بصري متفاوت، مشارکت عمومي و تماشاي آثاري که مرز ميان معماري و خيال را در مي‌نوردند.

پیمایش به بالا