گزارش تصويري نمايشگاه “ايندکس” در گالري ژينوس

"ايندکس" عنوان نمايشگاه گروهي نقاشي است که از روز جمعه 2 خردادماه به همت آناهيتا سياوش در گالري ژينوس برپا شده است و تا 6 خردادماه نيز ادامه خواهد داشت.

آناهيتا سياوش در خصوص هدف برگزارکننده از گردآوري اين مجموعه، توضيح داد که اين نمايشگاه با هدف معرفي و حمايت از هنرمندان مستعد برگزار شده است؛ هنرمنداني که هر يک با زبان شخصي و نگاه منحصربه‌فرد خود، جهان را روايت مي‌کنند.

در ارتباط با روند شکل‌گيري ايده تا اجرا، انتخاب آثار و مدت زمان صرف‌شده، کيوريتور نمايشگاه اظهار داشت: تلاش شده تا فضايي فراهم شود که مخاطب با تنوع ديدگاه‌ها، تکنيک‌ها و روايت‌هاي بصري آشنا گردد و در عين حال، بستري براي ديده‌شدن و ارتباط مستقيم هنرمندان با جامعه‌ي هنري و عمومي ايجاد شود. به گفته او، حدود دو ماه زمان صرف شناسايي هنرمندان و آماده‌سازي اين مجموعه شده است.

در پاسخ به سوالي درباره تعداد و ابعاد آثار، بيان شد که در اين نمايشگاه حدود چهل اثر از ابعاد کوچک تا ابعاد بزرگ (۱۵۰ در ۱۲۰ سانتي‌متر) در معرض ديد مخاطبان قرار گرفته است.

در ارتباط با سبک و تکنيک آثار، تأکيد شد که فرآيند کيوريتوري اين نمايشگاه مبتني بر تنوع بوده است — هم در سبک و هم در تکنيک — به‌گونه‌اي که روايت‌هاي گوناگون و بيان‌هاي متفاوت هنري در کنار يکديگر قرار بگيرند. اين تنوع، به تقويت بروز خلاقيت فردي هنرمندان و خلق تجربه‌اي چندلايه براي مخاطب انجاميده است.

در خصوص علت انتخاب عنوان نمايشگاه، توضيح داده شد که واژه‌ي «ايندکس» به‌نوعي اشاره‌اي است به ماهيت اين نمايشگاه به‌عنوان مرجع و فهرستي از نگاه‌ها، تکنيک‌ها و رويکردهاي متنوع هنرمندان معاصر. همچنين در بُعد نشانه‌شناختي خود، اين عنوان به ردپا و نشانه‌اي از چيزي بزرگ‌تر اشاره دارد؛ همان‌طور که هر اثر در اين نمايشگاه، انعکاسي از دنياي دروني خالق خود است.

در پاسخ به سوالي درباره معيارهاي انتخاب هنرمندان، کيوريتور نمايشگاه بيان داشت که تمرکز اصلي بر اصالت نگاه، صداقت در بيان و کيفيت اجراي آثار بوده است. به گفته او، تلاش شده هنرمنداني انتخاب شوند که با زبان بصري شخصي، تجربه‌اي منحصربه‌فرد از جهان ارائه دهند.

در تکميل مباحث مطرح‌شده، آناهيتا سياوش در خصوص انتظارات خود به‌عنوان کيوريتور از هنرمند و گالري‌دار چنين اظهار داشت: فرآيند شکل‌گيري يک نمايشگاه، به همکاري سه‌جانبه‌ي هنرمند، کيوريتور و گالري‌دار وابسته است؛ و موفقيت اين مسير به درک متقابل، احترام حرفه‌اي و صداقت در رفتار هر سه ضلع بستگي دارد.
به گفته او، از هنرمند انتظار مي‌رود که با صداقت، تعهد و اصالت در روند خلق و ارائه‌ي اثر حضور داشته و مسئوليت‌پذيري در تعامل را رعايت کند.
همچنين از گالري‌دار خواسته شده که به فرآيند کيوريتوري احترام بگذارد و فضايي حرفه‌اي و شفاف براي ارائه‌ي آثار فراهم کند. تأمين نظم، حفظ شأن هنرمند و مشارکت فعال در معرفي نمايشگاه، از جمله وظايف کليدي گالري‌دار برشمرده شد.

به گفته سياوش، نمايشگاه، حاصل تعامل ميان سه نگاه مستقل و هم‌افزا است؛ و هر زمان که اين ارتباط بر پايه‌ي اعتماد، صداقت و احترام متقابل شکل بگيرد، نتيجه‌اش فضايي زنده، تأثيرگذار و ماندگار خواهد بود.

علاقمندان جهت بازديد از آثار مي توانند به نشاني خيابان دکتر‌حسين‌ فاطمي، ابتداي خيابان‌ وليعصر، پلاک‌۲۱، طبقه اول مراجعه نمايند.

پیمایش به بالا