نوجوانی که ناصرالدین‌شاه را شیفته کرد


75 سال از درگذشت کمال‌الملک، یکی از بزرگ‌ترین هنرمندان نقاش ایران می‌گذرد. هنرمندی که داستان زندگی‌اش بارها توسط دیگران روایت شده است. کمال‌الملک یک هنرمند مردمی به‌شمار می‌آید. نوع زندگی او از حضور در دارالفنون، ملاقاتش با ناصرالدین‌شاه که شیفته‌ی نقاشی‌های او در نوجوانی شده بود و تابلوهایی که از سوژه‌های مختلف کشید، کمال‌الملک را به یک هنرمند دوست‌داشتنی تبدیل کرد.

یکی از معروف‌ترین آثار این هنرمند نقاشی «تالار آینه» است. این تالار یکی از اتاق‌های کاخ گلستان است. این تالار در سال 1253 شمسی به دستور صنیع‌الملک ساخته و برای تزیین آن هشت سال زمان صرف شد. ضلع جنوبی این تالار رو به باغ گلستان است و سه ارسی بزرگ، زیبایی‌های بیرون آن را پیش چشم بیننده می‌آورد. جزییات این تالار سال‌ها پیش به‌دست کمال‌الملک برای همیشه روی یک تابلو نقاشی ثبت شد.

آینه‌کاری‌ها، نورهایی که بر فرش‌ها تابیده و شکوهی که در پرداخت پرده‌ها و چلچراغ‌ها وجود دارد، نقاشی یکی از تالارهای کاخ گلستان را از واقعیت آن زیباتر کرده است.


کمال‌الملک برای کشیدن این تابلو هفت سال از عمرش را صرف کرد تا سرانجام هنری از خودش باقی بگذارد که نه‌تنها تمام جزییات تالار آیینه را به تصویر کشیده، بلکه بسیار بزرگ‌تر و زیباتر از واقعیت این تالار در نقاشی او دیده می‌شود. یکی از ویژگی‌های تابلوی تالار آینه این است که کمال‌الملک برای باشکوه‌تر نشان دادنش، آن را طوری نقاشی کرده که وسیع‌تر از حالت واقعی‌اش به نظر می‌رسد. به همین دلیل، همه شکوهی که در این تابلو وجود دارد، واقعی نیست و بخشی از آن زاییده‌ی هنر سرانگشتان کمال‌الملک است.

مشروح خبر

منبع : ایسنا

logo-samandehi