برنامه‌های جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه آموزش هنر

رویکرد جدید در برگزاری المپیاد هنر و رونمایی از چند سامانه مهم

مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری یک نشست رسانه‌ای که روز سه‌شنبه چهاردهم اسفند ماه برگزار شد، به تشریح برنامه‌ها و اقدامات این مجموعه پرداخت.


به گزارش گالری آنلاین به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، نشست خبری معرفی برنامه‌ها و اقدامات حوزه آموزش‌های هنری دفتر برنامه‌ریزی و آموزش معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه شنبه ۱۴ اسفندماه با حضور محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ، بهروز فتحی مشاور اجرایی معاونت هنری در ساختمان دفتر موسیقی برگزار شد.

بهره‌برداری و رونمایی از سامانه جامع هنرستان‌های هنرهای زیبا، بهره‌برداری از سامانه نظارت و ارزیابی آموزشگاه‌های آزاد هنری، رونمایی رسمی از سامانه و نرم افزار مبتنی بر اپلیکیشن آزمون‌های جامع و ادواری بخش فرهنگ و هنر، رونمایی از استانداردهای شایستگی و ارزشیابی و آموزشی تدوین شده مربوط به رشته‌های هنری برای اجرا در مراکز آموزش هنر و اموزشگاه‌های آزاد هنری و مراکز مهارتی، رونمایی از پوستر دومین جایزه ملی آموزش هنر(سرو ایرانی) با طراحی شاپور حاتمی، ارائه گزارشی از اقدامات و برنامه‌های انجام شده در این مجموعه از جمله «ثبت برند هنرستان‌های هنرهای زیبا، ثبت برند آموزشگاه‌های آزاد هنری، تاسیس انجمن آموزشگاه‌های آزاد هنری در استان ها، نشریه آموزش هنر، المپیاد هنر از جمله موضوعاتی بود که در این نشست به آنها اشاره شد.

بهروز فتحی مشاور اجرایی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این نشست خبری، توضیح داد: دولت چهاردهم‌ رویکرد متفاوتی نسبت به فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی دارد. در این چارچوب تقویت صنوف و تشکل‌های غیردولتی کاهش تصدی‌گری مستقیم در برگزاری رویدادها یکی از مهم‌ترین رویکردهایی است که در مسیر انجام می‌شود. البته تقویت رویدادهای بین‌المللی و ملی و همچنین تلاش برای تقویت فعالیت‌های انجمن آموزشگاه‌های هنری نیز از جمله مباحثی است که تلاش می‌کنیم به دستاوردهای مثبتی در این زمینه برسیم.

وی با اشاره به اقدامات موثر انجام گرفته در دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: نهضت توسعه هنرستان‌ها یکی از مواردی بود که خانم دکتر رضایی (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) در جلسه اخیری که هنرمندان با جناب رییس جمهور برگزار کردند، آن را مطرح کرد. مسیری که جناب رییس جمهور هم از آن استقبال کرد. موضوعی که قطعا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد پیگیری و برنامه ریزی موثری است و می‌تواند در آینده‌ای نزدیک دربرگیرنده اتفاقات خوبی باشد. شرایطی که حضور دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری و یک مجموعه صنفی به نام «انجمن آموزشگاه‌های هنری» با نظارت حرفه‌ای می‌تواند تبدیل به یک نقش آفرینی مثبت شود.

مشاور اجرایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبت‌های خود به موضوع ارتقا نقش ارزنده المپیاد هنر و جشنواره‌های تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی فجر اشاره کرد و گفت: ما سعی داریم المپیاد هنر را به یك استاندارد لازم برسانیم تا دانش‌آموزان بتوانند از تسهیلات نخبگان بهره‌مند شوند. در این زمینه تلاش شده تا نهضت توسعه ادامه‌دار باشد و با کمک به زیرساخت‌های هنر بتوانیم به استانداردهای لازم دست پیدا کنیم. ما در حوزه جشنواره‌های فجر هم امسال شاهد رشد در حوزه‌های موسیقی و نمایش بودیم و این موضوع جزو سیاست‌های معاونت هنری است که جریان حضور در استان‌ها در عرصه‌های مختلف جاری شود.

محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در ادامه این نشست خبری ضمن ارائه توضیحاتی مشروح درباره فعالیت‌های انجام گرفته در این مجموعه اظهار کرد: با روی کار آمدن‌ دولت جدید و نگاهی که این دولت نسبت به برنامه‌های زیربنایی وجود داشت، شاهد رویکرد جدیدی نسبت به آموزش‌های هنری هستیم. سال گذشته جایزه‌ای ویژه معلمان هنر با عنوان جایزه ملی آموزش هنر (سرو ایرانی) شکل گرفت و‌ امسال هم تصمیم داریم که این جایزه معتبر آموزشی را برای معلمان، مربیان و استادان آموزشگاه‌های هنری نیز در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: در این جایزه اهداف زیادی متشکل از فراهم کردن شرایط مطلوب برای رقابت سالم و سازنده، ترغیب مدیران و معلمان به ایفای آموزش هنر، ایجاد انگیزه برای مدیران و معلمان آموزشگاه‌های هنری و توجه ویژه به کارآیی و اثربخشی بیشتر در مورد نظر قرار گرفته است. این در حالی است که برای برگزیدگان هر دوره با نام جایزه «سرو ایرانی»‌ از شش نفر از مفاخر بخش آموزش قدردانی می شود. البته بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، این ویژه برنامه اردیبهشت ماه امسال هم زمان با گرامیداشت هفته معلم پیش روی مخاطبان قرار خواهد گرفت.

در این راستا ترویج هنرهای ملی و بومی و آموزش صحیح آکادمیک هنر و دسترسی عادلانه افراد به آموزش هنر و در نهایت پرورش هنرمندان کارآمد و خبره، بهبود کمی و کیفی فعالیت‌های هنرستان‌های هنرهای زیبا و آموزشگاه‌های آزاد هنری و تجلیل از جایگاه هنرآموزی از دیگر نکاتی است که مورد توجه این رویداد است که جوایز آن هر ساله به هنرآموزان، مدیران، مبتکران سبک‌های آموزش هنر شرکت‌های دانش بنیان تخصصی آموزش هنر اهدا می‌شود که سال گذشته ویژه هنرستان‌های هنرهای زیبا برگزار شد و امسال دومین دوره آن ویژه آموزشگاه‌های آزاد هنری خواهد بود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره یکی از اپلیکیشن‌های تازه راه‌اندازی این مجموعه نیز توضیح داد: یکی دیگر از برنامه‌های راهبردی اپلیکیشن برخط نام دارد، مسیری که از این پس سیر حضور در آزمون‌های مهارتی و موارد دیگر از طریق اپلیکیشن مورد نظر انجام می‌شود، استفاده درست از بستروب، رویکرد دانش بنیان، کاهش دخالت نیروی انسانی، دسترسی راحت، تسریع در مراحل و از همه مهمتر حذف کاغذ از اهداف مهم و ویژگی‌های برجسته این سامانه است.

اسماعیلی همچنین گفت: سامانه نظارت و ارزشیابی بر آموزشگاه‌های آزاد هنری یکی از مهمترین بحث‌های موجود معاونت بود که سالیان سال نظارت به شیوه سنتی و دستی شکل می‌گرفت و این سامانه به همین خاطر طراحی شد که اهداف آن نظارت بر عملکرد به صورت منسجم و هدفمند و ایجاد رقابت سالم برای ارتقا سطح کیفی است. همچنین بخش ارزشیابی به شکل قاعده‌مند و‌ براساس شاخص ها رتبه بندی خوا‌هد شد، علاوه بر این تمامی اطلاعات در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود تصریح کرد: بهره‌برداری از سامانه هنرستان هنرهای زیبا که مهرماه سال جاری با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی راه اندازی شد یکی دیگر از اقداماتی است که به تازگی به مرحله دوم اجرا رسید. این در حالی است که ثبت برند آموزشگاه‌های هنری و برند هنرستان‌ها در مرکز مالکیت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از دیگر اتفاقات مثبتی است که با نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت و ضبط شده است.

logo-samandehi