در حاشیه نمایشگاه "تصویر عشق" مطرح شد
علی فرامرزی: «عشق جوهره فرهنگ ماست و رنسانس فرهنگی ایران در راه است.»
نمایشگاه «تصویر عشق» با حضور آثار علی فرامرزی، هنرمند پیشکسوت ایرانی، و مارولا مورکوس، مجسمهساز فرانسوی-آمریکایی، از ۲۷ آوریل در گالری آریا در مجموعه Pars Place شهر وین، ویرجینیا برپا شده است. در این نمایشگاه ۲۷ اثر از فرامرزی در کنار آثار این هنرمند فرانسوی و همچنین سه اثر از استاد ناصر اویسی به نمایش درآمده است.
در گفتوگویی که در حاشیه این نمایشگاه با علی فرامرزی انجام شد، او در خصوص آثار ارائهشده چنین توضیح داد: مجموعه آثار او شامل ۹ نقاشی سیاه و سفید با قلم فلزی و مرکب و ۱۸ تابلوی رنگی با آکرلیک و میکسمدیا است. به گفتهی فرامرزی، کوچکترین اثر این مجموعه در ابعاد ۲۰ در ۲۲ سانتیمتر و بزرگترین آن ۱۴۰ در ۱۱۰ سانتیمتر است.
فرامرزی درباره محل خلق این آثار نیز اظهار داشت که بخشی از این مجموعه در ایران و بخشی دیگر در آمریکا شکل گرفته است. به گفتهی این هنرمند، تفاوت آشکاری میان آثار خلقشده در این دو کشور وجود دارد. او با اشاره به این موضوع گفت: «آثاری که در آمریکا کشیده شدهاند از نظر رنگآمیزی بسیار زندهتر و چشمگیرتر هستند. این تغییرات رنگی حاصل فضای فرهنگی و اقلیمی جدیدی است که در آن قرار گرفتهام.»
در خصوص مضمون کلی این آثار، فرامرزی توضیح داد که تمام این مجموعه، به جز سه اثر از مجموعه «رنسانس»، متعلق به مجموعه «باغ عدن» است؛ مجموعهای که تم اصلی آن بر عشق، مهر و روابط انسانی میان زن و مرد استوار است. او در اینباره تأکید کرد: «عشق جوهره فرهنگ ماست و اگر این مفهوم را از هنر و فرهنگ ایرانی حذف کنیم، چیز چندانی از آن باقی نمیماند.»
علی فرامرزی همچنین به مجموعه «رنسانس» خود اشاره کرد و گفت: در این مجموعه، فیگورهای انسانی همراه با کرههایی دیده میشوند که بهنوعی تداعیکننده زایش و تولدی تازه است. این هنرمند معتقد است که این زایش، اشارهای است به رنسانس فرهنگی نوینی که به باور او، در ایران در حال شکلگیری است؛ رنسانسی که مردم آن را آغاز کردهاند و هنرمندان، پیشگامان آن هستند.
او همچنین از موفقیت اخیر خود در واشنگتن سخن گفت و اظهار کرد: «خوشبختانه در ماه گذشته، شش اثر از همین مجموعه در گالری Van Landing Art Gallery در مرکز هنری Torpedo Factory به نمایش درآمد و موفق به دریافت Honorable Mention Award شدم.»
درباره همکاری با مارولا مورکوس، فرامرزی گفت: آشنایی اولیه آنها کاملاً تصادفی و در استودیوی این هنرمند در واشنگتن رخ داد و پس از آن، این آشنایی به یک همکاری نزدیک منجر شد. او افزود: «برگزاری این نمایشگاه به پیشنهاد من بود که خوشبختانه هم خانم مورکوس و هم مجموعه Pars Place از آن استقبال کردند.»
فرامرزی در بخش دیگری از گفتوگو به اهمیت ارتباطات هنری و فرهنگی میان ملتها پرداخت و خاطرنشان کرد: «این همکاریها، گذشته از مفهوم گفتوگوی تمدنها، تجربهای است از این که روابط هنری و فرهنگی میتوانند بسیار روانتر و بیتعصبتر از مناسبات سیاسی و اقتصادی شکل بگیرند.»
در پایان، فرامرزی ضمن ابراز امیدواری نسبت به گسترش تعاملات هنری بینالمللی، بر لزوم حفظ اصالت در هنر تأکید کرد و افزود: «گرچه در کنار آثار اصیل، متأسفانه شاهد تولیدات غیرخلاقانه و کپیشده در فضای مجازی و حتی خارج از کشور هستیم، اما هنرمندان ایرانی در خلق آثار خلاقانه و معنادار میتوانند در سطح جهانی حضور درخشانی داشته باشند.»