برگزاری مدرسه تابستانی معماری مونومنتال دانشگاه تهران
مدرسه تابستانی معماری مونومنتال (احجام، بناها و فضاهای یادمانی)
تئوری-عملی و حضوری-آنلاین
سرپرست دوره: دکتر ابوالقاسم بصیر
با حضور رضا دانشمیر، کوروش حاجی زاده و لیلا عراقیان
از 4 تا 14 شهریورماه 1402 هر روز از ساعت 16 تا 20
دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران
همراه با اعطای مدرک دو زبانه دوره های تخصصی کوتاه مدت دانشگاه تهران
عبارت مونومان، در لغت به معنای احجام و بناهایی است که دارای خاصیت یادمانی هستند و در ذهن ماندگار می شوند. بسیاری از این بناها بصورت منفرد طراحی شده و مستقل از بناهای مجاور خود بوده و اصطلاحا چهار نما دارند و دارای مقیاس بزرگتری از آن ها هستند. بناهای یادمانی، یکی از عناصر تشکیلدهنده سیمای شهری هستند که در کنار ویژگی های زیباشناختی، از منظر نشانه شناختی نیز بازتابی هنرمندانه و معمارانه از روح زمانه هستند. این عناصر شهری در برخی موارد به عنوان یک سمبل فرهنگی-اجتماعی نقش آفرینی می کنند و در شکل گیری خاطره جمعی افراد نیز نقش قابل توجهی دارند. در واقع مفهوم مونومان توصیف کننده ساختارهای معمارانه ای است که با زبان بصری و بیان خاص خود میتوانند در قالب نماد یا نشانه شهری نیز نقش آفرینی کنند. معماری مونومنتال، از منظر اقتصادی نیز می تواند برای پروژه ها، شهرها،کشورها و مقاصد گردشگری ارزش آفرینی کند.
در مدرسه تابستانی معماری مونومنتال هنرهای زیبا، طراحی احجام، بناها و فضاهای یادمانی، با رویکردی کارگاهی و عملی به همراه ارائه مبانی نظری و تحلیل و بررسی نمونه های متنوع اجراشده از آثار معماران حاضر در این مدرسه تابستانی، در قالب انجام یک پروژه حرفه ای معماری مونومنتال به شرکت کنندگان آموزش داده خواهد شد. بنابراین، دانستن بنیان ها و فرایند معماری برای شرکت کنندگان در این مدرسه تابستانی ضروری است.
این مدرسه تابستانی در 10 روز پیوسته و در قالب 10 جلسه 4 ساعته از ساعت 16 تا 20 و در روزهای 4 تا 14 شهریورماه 1402 در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران برگزار خواهد شد؛ 5 جلسه ابتدای این مدرسه تابستانی به ارائه مفاهیم و مبانی نظری و نیز تجربه های معماران برجسته ایرانی در حوزه معماری مونومنتال اختصاص دارد و در 5 جلسه دوم فرایند طراحی یک پروژه حرفه ای معماری مونومنتال، توسط شرکت کنندگان بصورت عملی طی خواهد شد.
سرفصلهای مدرسه تابستانی:
- جلسه اول: طرح تعاریف اولیه، مفاهیم و مبانی نظری در زمینه معماری مونومنتال
- جلسه اول: گونه شناسی معماری مونومنتال
- جلسه دوم: بررسی و نقد نمونه های داخلی معماری مونومنتال
- جلسه دوم: بررسی و نقد نمونه های خارجی معماری مونومنتال
- جلسه دوم: بازدید تحلیلی از سردر ورودی دانشگاه تهران و بنای تئاتر شهر
- جلسه سوم: تجربه های معماری مونومنتال از زبان رضا دانشمیر
- جلسه چهارم: تجربه های معماری مونومنتال از زبان کوروش حاجی زاده
- جلسه پنجم: تجربه های معماری مونومنتال از زبان لیلا عراقیان
- جلسات ششم تا دهم: انجام یک پروژه حرفه ای معماری مونومنتال زیر نظر دکتر ابوالقاسم بصیر
ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر:
66571363 – 021
09391801900