دختر 10 ساله ایرانی؛ یار شگفت‌انگیز زمین

«فاطمه محلاتی» دختر 10 ساله‌ای از شهرستان «راین» کرمان است که توانست با نقاشی کودکانه‌اش درباره‌ی محیط زیست، جایزه‌ی نخست یک مسابقه بین‌المللی را از آن خود کند.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، سال 2014 که فراخوان پانزدهمین مسابقه بین‌المللی نقاشی محیط زیست «جی کیو ای» کشور ژاپن اعلام شد، فاطمه محلاتی، دختر 10 ساله‌ی کرمانی یکی از 20 هزار کودکی بود که نقاشی خود را برای بخش بین‌الملل این مسابقه فرستاد و هفته‌ی گذشته، نامش به‌عنوان برنده‌ی نخست اعلام شد.

این دوره از مسابقه‌ی «جی کیو ای» با موضوع «زمین، سیاره شگفت‌انگیز» برگزار شد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان، اثری از فاطمه را همراه چند نقاشی از دیگر اعضای خود برای این مسابقه ارسال کرد. نقاشی فاطمه محلاتی که با تکنیک گواش کار شده، سرشار از رنگ است و طبیعت و کشاورزی را با بیانی ساده و کودکانه روی کاغذ آورده و به این ترتیب، توانسته بین 20 هزار نفر، مقام نخست را به‌دست آورد.

فاطمه محلاتی در گفت‌وگویی کوتاه با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، درباره‌ی احساسش به‌خاطر برنده شدن در این مسابقه، موضوع نقاشی‌اش و وضعیت محیط زیست، گفت: همان روزی که فهمیدم در این مسابقه برنده شده‌ام، خیلی خوشحال شدم و هنوز هم حس خیلی خوبی دارم.

او ادامه داد: در نقاشی‌ام انواع حیوانات، مزرعه و گل‌ها را کشیدم و آدم‌هایی که در حال کشاورزی هستند و از بودن‌شان در طبیعت لذت می‌برند. من این تصویرها را در سفرها و گردش‌هایی که به مزرعه‌ها و جاهای سرسبز رفته‌ بودم، دیدم و آن‌ها را در نقاشی‌ام آوردم.

وی افزود: وضعیت محیط زیست و آب‌وهوا، خیلی مهم است و باید مراقب همه‌ی آن چیزهایی که مربوط به طبیعت‌اند، باشیم.

مهین مهدی‌زاده - مادر این هنرمند نقاش - نیز درباره‌ی آشنایی فاطمه با این جشنواره، گفت: فاطمه از شش سالگی عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کرمان بوده است. هر شیوه‌نامه‌ای که درباره‌ی مسابقات بین‌المللی نقاشی به دست مربیان کانون می‌رسید، به فاطمه توضیح داده می‌شد تا براساس موضوع‌شان نقاشی بکشد. بر همین اساس، خانم نژادصادقی، مربی هنری کانون وقتی فهمید چنین مسابقه‌ای برگزار می‌شود، موضوع آن را با فاطمه در میان گذاشت تا او یک نقاشی برای آنجا بفرستد.

او ادامه داد: در اطراف شهرستان «راین» روستاهای زیادی وجود دارد و کشاورزی و دامداری پررونق است. فاطمه با گردش به این مکان‌ها و دیدن مناظر و آدم‌های در حال فعالیت، نقاشی‌ای مرتبط با محیط زیست کشید و مربیان آن را برای مسابقه فرستادند.

مهدی‌زاده درباره‌ی نحوه‌ی اطلاعش از برنده شدن فاطمه نیز توضیح داد: دو هفته پیش، یکی از نقاشی‌های دخترم در مسابقه‌ی نقاشی بلغارستان که موضوع آزاد داشت، برنده دیپلم افتخار شد. وقتی هفته‌ی پیش برای چک کردن این خبر در حال بررسی سایت‌ها بودم، متوجه شدم نقاشی دیگری از فاطمه برنده مسابقه «جی کیو ای» ژاپن شده است. البته هنوز درباره‌ی نحوه‌ی دریافت جایزه و میزان آن توضیحی به ما داده نشده است.

او همچنین به علاقه‌ی فرزندش به هنر نقاشی اشاره و اظهار کرد: فاطمه از پنج سالگی که به مهدکودک می‌رفت، نقاشی می‌کشید و در این هنر، استعداد فراوانی دارد. وقتی مربی‌هایش متوجه این استعداد او شدند، به ما گفتند که باید آن را جدی بگیریم. فاطمه دختری است که اگر یک منظره را برایش توضیح بدهید، در ذهنش می‌تواند آن را به‌خوبی مجسم کند و روی کاغذ بیاورد، یعنی اگر درباره هر موضوعی مربوط به محیط زیست، کشاورزی، دامداری و آب‌وهوا برای او توضیح داده شود، او می‌تواند یک نقاشی زیبا درباره‌ی آن بکشد.

مهدی‌زاده افزود: تا کنون از اداره‌ی آموزش و پرورش کرمان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این شهر، پیام‌های تبریکی برای ما فرستاده شده است.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار - رییس سازمان محیط زیست - نیز با انتشار پیامی، برنده شدن فاطمه محلاتی را در مسابقه «جی اکیو ای» به او تبریک گفته است.

ابتکار در این مطلب آورده است: «ایران زمین، زادگاه دل‌های بزرگ، عزم‌های قوی و استعدادهای درخشانی است که البته فرصتی بیشتر می‌طلبند تا شناخته و شناسانده شوند. کسب جایزه اول مسابقه بین‌المللی نقاشی محیط زیست ژاپن از سوی خانم فاطمه محلاتی، دانش‌آموز کلاس پنجم دبستان زینبیه شهر راین استان کرمان گواه همین استعدادهاست. به علاوه، مایه امیدواری است که این استعدادها متوجه اهمیت طبیعت و محیط زیست شده و در این زمینه، افتخارآفرینی دارند. بی‌تردید محیط زیست شکننده کشور اینک می‌تواند به همین عزم‌ها دل خوش دارد.

ضمن تبریک به فاطمه خانم عزیز و تشکر از مسوولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که این امکان را فراهم آوردند، آرزو می‌کنم تلاش مسوولان در زمینه‌های مختلف به شکوفایی هرچه بیشتر این استعدادها بینجامد و دختران و پسران عزیز ما بیش از پیش صاحب رتبه‌های برتر جهانی و اثربخشی در عرصه داخلی شوند.»

logo-samandehi