«صندوق جهاني بناها و آثار تاريخي» (WMF) در گزارشي فهرستي از بناها و مکانهاي تاريخي سراسر جهان را ارائه کرده که در خطر نابودي قرار دارند.
به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا به گفته آرت نتنيوز، کليساي در آتشسوخته «نوتردام» واقع در پاريس، يادبود ملي «برز ايرز» واقع در ايالت «يوتا» و پارک ملي جزيره «ايستر» واقع در شيلي در ميان ۲۵ بناي تاريخي و بناهاي يادبودي هستند که توسط «صندوق جهاني بناها و آثار تاريخي» در فهرست بناها و مکانهاي تاريخي در خطر نابودي قرار گرفتهاند.
حالا تمامي بناها و مکانهاي تاريخي که در فهرست اين صندوق جهاني قرار گرفتهاند، ميتوانند کمکهزينه ۱.۶ ميليون دلاري مرمت و بازسازي را از اين صندوق دريافت کنند.

گروهي از متخصصان ميراث تاريخي بناهاي انتخابشده امسال را از بين بيش از ۲۵۰ نامزد انتخاب کردهاند. کارشناسان براي انتخاب بناهاي يادبود و تاريخي سه معيار را در دستور کار خود قرار دادهاند: ۱. از اهميت فرهنگي برخوردار باشند، ۲. خطر جدي آنها را تهديد کرده باشد و ۳. دسترسي اعضاي بنياد جهاني ابينه و آثار تاريخي به اين مکانها امکانپذير باشد.
«تپه مقدس اينکاها» – منطقهاي حاصلخيز در نزديکي «ماچوپيچو» – که به دليل ساخت يک فرودگاه در خطر نابودي قرار گرفته، از ديگر مناطق تاريخي است که در اين فهرست قرار دارد.
صندوق جهاني بناها و آثار تاريخي از آغاز سال آينده فرآيند مرمت و بازسازي بناهاي معرفيشده در اين فهرست را به کمک سازمانهاي محلي آغاز خواهد کرد.
