بيانيه جنجالي آراونا منتشر شد/ پيش‌گزارش مدير بينال ونيز از رويداد پيش رو

به گزارش سرويس معماري گالري آنلاين به نقل از هنرآ«لاين ، آلخاندرو آراونا مدير پانزدهمين دوسالانه معماري ونيز طي بيانيه اي که در وبسايت اين رويداد منتشر شده، پيش گزارشي از آنچه در پانزدهمين دوره اين رويداد ارائه خواهد شد، ارائه کرده است. آنچه در ادامه مي‌خوانيد متن بيانيه آراونا است.

"بهبود کيفيت محيط زيست و در نتيجه آن، بهبود کيفيت زندگي مردم جهان امروز به ضرورتي غيرقابل انکار بدل شده و اين در حالي است که شرايط دستيابي به سکونت مناسب و امن براي بيشتر ساکنين کره زمين هر روز و هر ساعت دشوار و دشوارتر مي‌شود. اين امر مقاومت در برابر پيچيدگي‌هاي فزاينده مناسبات اقتصادي و سياسي را نيز به چالشي جدي تر بدل مي‌کند.

به زعم ما، معماري قادر است تا پيشنهادهاي مثمرثمري براي مقابله با چالش‌هاي پيش رو ارائه دهد؛ پيشنهادهايي که محيط زيست انساني و کيفيت‌هاي آن را به شکلي مطرح مي‌کنند که همه ساکنين زمين و همه کشورها را بهره مند کند و فارغ از تقسيم بندي‌هاي سياسي و اقتصادي بر نحوه زيست تمامي مردم جهان تاثيرگذار خواهد بود. پانزدهمين دوسالانه معماري ونيز تلاش دارد کليدي براي گشودن درهاي اين گفتمان را ارائه کند.

در اين نمايشگاه بين المللي نمونه‌هاي موفق چنين رويکردهايي با همگان به اشتراک گذاشته خواهد شد، اين رويداد روايت‌هايي از موفقيت معماران در ارائه راهکارهاي مبتکرانه در راستاي ارتقاي زيست انساني را به نمايش خواهد گذاشت که حاصل تلاش بي وقفه و دغدغه‌هاي عميق طراحان براي دستيابي به اين منظور است.

پانزدهمين دوسالانه معماري ونيز به جلب هرچه گسترده تر مخاطبان مي‌انديشد، چرا که همه تلاش‌هاي جامعه معماري و تمام چالش‌هاي پيش رويشان بدون ترديد با انگيزه بهره مندي تمام اقشار مردم جهان از نتايج اين تلاش‌ها صورت مي‌گيرد.

پانزدهمين دوسالانه معماري ونيز مي‌خواهد بار ديگر يادآوري کند که آنچه در اثر بحران‌هاي معاصر در جهان از دست رفته بايد بازگردانده شود، آنچه تا امروز براي بهره مندي طيفي محدود از امکانات زيست مناسب صرف شده از اين پس در مسير منافع تمامي ساکنين زمين جاري شود؛ اينکه ضروري است از تقليل "ما" به "من" عبور کنيم. ما معماري را به عنوان يک ميانبر به سوي برابري داراي قابليت مي دانيم؛ علاقه مند هستيم اين ايده را به اشتراک بگذاريم که معماري چگونه مي‌تواند به شکل گيري مفهومي گسترده تر و عمومي تر از بهره مندي ها ياري رساند.

دوسالانه معماري ونيز نمي‌خواهد نسبت به همه اين چالش‌ها منفعل و بي تفاوت باشد. ديدگاه ما نبردي براي بازسازي جهان و فراهم کردن محيط زيست بهتر براي بشريت است؛ نبردي نه عنادورزانه و نه همچون جنگ‌هايي که امروز سراسر جهان را به کام خود کشيده؛ نبرد ما تنها شکايت به وضعيت موجود زيست انساني در جهان است اما نه در قالب يک سخنراني غرا در اتاق‌هاي دربسته. در اين مسير حتي يک پيروزي کوچک براي ما غنيمت خواهد بود چرا که وقتي با بحراني به وسعت جهان مواجه هستي بهبودها هر چند در ابعاد ميليمتري باارزش به حساب مي‌آيند.

اما همه ما بايد آگاه باشيم که نبرد براي محيط زيست بهتر در گرو تلاشي جمعي است؛ تلاشي که قدرت و دانش همه جهان را مي‌طلبد. به همين منظور است که علاقه مند هستيم تا دوسالانه ونيز در فراگيرترين شکل ممکن و با بهره مندي از طيف‌هاي مختلف افکار و تجربيات همراه شود.

بر اين اساس اگرچه شايد معماران، طراحان شهري، معماران منظر و مهندسان صف اول مخاطبين ما را تشکيل مي‌دهند، اما عميقاً خواهان مشارکت اقشار مختلف در اين رويداد جهاني هستيم.

ما جوامع مدني و شهروندان توانمند سازمان يافته که بعضاً بدون هيچ گونه آموزش رسمي در طراحي، قادر به بهبود محيط زيست ساخته شده خود هستند را مخاطبيني جدي و تأثير گذار مي دانيم.
همچنين از تمام رهبران کليدي کشورها که در مواضع خود قادر هستند در گشودن راه‌ها براي عبور از وضعيت نامناسب زيست انساني در جهان تاثيرگذار باشند دعوت مي‌کنيم تا در کنار ما باشند.

در پايان، نقش پاويون‌هاي کشورها در اين رويداد را براي به اشتراک گذاشتن دست آوردها و تجربياتشان با جهان بسيار تاثيرگذار مي دانم، چرا که چالش‌هايي که هر کشور در ارتباط با زيست انساني با آن‌ها مواجه هستند، به طور دقيق تر و عيني تر از زبان خود آن‌ها است که مي‌تواند در اختيار همگان قرار گيرد و دانش و آگاهي‌ها را ارتقا دهد. "

آلخاندرو آراونا مدير پانزدهمين دوسالانه معماري ونيز

پیمایش به بالا