آمستردام ميزبان آثار «بنكسي» مي‌شود/ سلطان هنر خياباني در اروپا


ليونل‌گالري شهر آمستردام با نمايش بيش از ۱۰ اثر هنري و تمام آثار چاپي نسخه محدود بنكسي، كامل‌ترين نمايش هنري اين هنرمند خياباني بريتانيايي را در هلند برگزار مي‌كند. شاهكار اين مجموعه نقاشي بزرگي با عنوان «گذرمان را بر ما ببخش» به ابعاد ۱۲۲ و ۲۴۴ سانتيمتر است كه بنكسي براي تبليغ دي‌وي‌دي خود با عنوان «خروج از مغازه كادوفروشي» در سال ۲۰۱۰ در خيابان آكسفورد لندن استفاده كرده بود.

طي مدت زمان نمايش آثار بنكسي از روز بيستم ماه ژوئن تا بيستم ماه ژوئيه، مجموعه‌داران هنري سراسر اروپا، چين، ايالات متحده و خاورميانه به آمستردام پرواز مي‌كنند تا از آثار «پيكاسوي مدرن» تجليل كنند. همانطور كه اندي وارهول به عنوان سلطان هنر پاپ شناخته مي‌شد، بنكسي نيز لقب سلطان هنر خياباني را به خود اختصاص داده است. طي ۱۰ ماه گذشته، او در بزرگترين موتور جستجوي دنياي هنر رتبه اول را كسب كرده و هنرمنداني مانند رامبراند، پيكاسو، وارهول و ون گوگ را پشت سر گذاشته است. جهان هنر بعد از نمايش هنري شش ماه پيش بنكسي در لندن، علاقه‌اي شديد به او پيدا كرد.

ليونل و كيم از ليونل‌گالري، كه در گذشته با هنرمنداني از جمله پيكاسو، كونز، هرست يا باسكيات با موفقيت همكاري داشته است، آثار بنكسي را هر هفته به مردم سراسر جهان مي‌فروشند. با كيفيت‌ترين آثار هنر معاصر در اين مجموعه گرد هم مي‌آيند و مجموعه‌داران جوان كه مي‌خواهند اولين اثر هنري حقيقي خود را خريداري كنند يا هنرمندان درجه يك هاليوودي، همه در آمستردام جمع مي‌شوند تا از اين آثار تحسين كنند.

هنر خياباني بنكسي كه از نظر سياسي فعال و هجوآميز است، طنز را با هنر گرافيتي تركيب مي‌كند و آن را با تكنيك استنسيلي به اجرا مي‌گذارد. آثار او در شهرهاي مختلف سراسر جهان، حتي شهرهاي بحث‌برانگيز از جمله غزه نيز به نمايش درآمده‌اند. كارهاي تبليغاتي و روابط عمومي گوناگون او نيز هميشه توجه بسياري را به خود جلب مي‌كنند.

كيم لاگيز از ليونل‌گالري مي‌گويد: «بعضي از هنرمندان خياباني آنقدر بزرگ مي‌شوند كه مي‌توان آن‌ها را پيكاسوهاي زمان خود خواند. برخي از آن‌ها هم توانسته‌اند توجه حراجي‌هاي بزرگ و گالري‌هاي برتر را به آثار خود جلب كنند و اين نشان مي‌دهد كه چطور جهان هنر قديمي با جهان هنر جديد روبه‌رو مي‌شود.»

منبع : مهر

پیمایش به بالا