يک سازمان غيرانتفاعي که براي ترويج و حفظ «ميراث فرهنگي و ملي» در اسپانيا فعاليت ميکند از چهارصد بناي تاريخي مذهبي در اسپانيا نام برده که به دليل بيتوجهي در معرض خطر جدي قرار دارند.

به گزارش گالري آنلاين، ايسنا به نقل از آرت نيوز نوشت، موسسه «هيسپانيا نوسترا» که سالانه فهرستي از بناهاي تاريخي، ساختمانها و مکانهاي مختلف با اهميت باستانشناسي در سراسر اين کشور و وضعيتي کنوني آنها منتشر ميکند. در آخرين به روز رساني خود در بيانيهاي اعلام کرد که بسياري از بناهاي تاريخي اين کشور به دليل غلت و غارت در حال محو شدن هستند.
در اين بيانيه آمده است: «صومعهها، آرامگاهها، کليساها و بيمارستانها متروکه شدند، اگر نگوييم ويران، تخريب و غارت شدند و بناهايي که قبلاً کتابخانههاي ارزشمند و آثار هنري مقدس را در خود جاي داده بودند، به تلي از آوار تبديل شدهاند. بارها سنگها و تيرهاي چوبي اين بناهاي تاريخي براي ساختن خانهها، حصارها يا حتي سالنهاي گاوبازي کنده شده در حالي که با ارزشترين اين آثار شامل سرستونها، ستونها و حتي کل صومعهها گاهي به خريداران خارجي فروخته شده است.
در ادامه اين گزارش به مکانهايي مانند پناهگاه ويرجين گريس اشاره شده که در سال ۱۷۹۵ ساخته شد و در شرق اسپانيا واقع شده و هماکنون فقط ديوارها و کف آن باقي مانده است و تصاويري که زماني آن را زينت مي دادند با گذشت زمان پاک شدهاند. بسياري از ديگر محوطههاي مورد اشاره در اين فهرست داراي عناصر تزئيني مانند نقاشيهاي ديواري و قطعات محراب هستند که در اثر رطوبت و عدم مراقبت در حال تخريب هستند.
همچنين به بناي تاريخي «ارميتاژ سن خورخه» در نزديکي کاسرس، که حاوي تعدادي نقاشيهاي ديواري زيباست به عنوان مکاني که بايد فوراً به آن رسيدگي شود نيز اشاره شده در غير اين صورت نقاشيهاي ديواري آن براي هميشه از دست خواهند رفت.
کشور اسپانيا داراي ۴۹ محوطه ثبت شده در فهرست ميراث جهاني يونسکو است که از اين تعداد، ۴۳ محوطه تاريخي، ۴ محوطه طبيعي و ۲ محوطه ترکيبي (تاريخي-طبيعي) هستند.
