تاب تکاپوي معنا، تحليل نشانه ـ معناشناختي آثار تجسمي مهدي سحابي، روز سه شنبه (۱۹ ارديبهشت ماه) در موزه هنرهاي معاصر تهران رونمايي خواهد شد.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، بر اساس اعلام موزه هنرهاي معاصر، در فرآيند برگزاري نمايشگاه مهدي سحابي در موزه هنرهاي معاصر تهران (پاييز سال ۱۴۰۰)، چند نشست تخصصي با هدف نگاهي جامعتر به آثار سحابي برگزار شد که علاوه بر تعدادي از نويسندگان دو کتاب نامبرده چند منتقد ديگر نيز به سخنراني پرداختند. يکي از نشست هايي که با اقبال متخصصان و عموم علاقهمندان هنر مواجه شد، نشست تخصصي «نشانه-معناشناسي» آثار سحابي بود. طي اين نشست سه تن از نشانه شناسان برجستهٔ فرانسوي ژَک فونتني، دُني برتران و ايوان دارو-اَريس سخنراني و هر يک با موشکافي علاقهمندان سحابي را با سويه هاي تازهاي از آثار او آشنا کردند. اين سه مقاله در اسفند همان سال در مجلهٔ جستارهاي زباني دانشگاه تربيت مدرس به همت حميدرضا شعيري به چاپ رسيد.
اهميت رويکرد و نياز جامعهٔ هنري به شناخت رويکرد نشانهشناسي و چگونگي اِعمال آن بر پيکرههاي هنري، باعث شد که اين سه مقاله در کتابي تازه با عنوان «تکاپوي معنا، بررسي نشانه-معناشناختي» آثار تجسمي مهدي سحابي، چاپ شود.
مترجمان اين کتاب مرضيه اطهاري نيک عزم و سهراب احمدي، در نيمهٔ نخست سال گذشته کتاب را ترجمه کردند و کتاب به همت گالري مژده و بنياد سحابي و همکاري موزهٔ هنرهاي معاصر تهران به چاپ رسيد.
رونمايي اين کتاب با سخنراني علي عباسي، بهمن نامور مطلق و حميدرضا شعيري ساعت ۱۶ سه شنبه نوزدهم ارديبهشت در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار مي شود.
ورود براي عموم در اين برنامه آزاد و رايگان است.
شايان ذکر است موزه هنرهاي معاصر تهران از هفته گذشته ميزبان دو نمايشگاه ردپا و هايپررئاليسم است که آثار شاخصي از گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران از جمله پل گوگن، کلود مونه، کامي پيسارو، داون هانسون، رابرت کاتينگهام، چاک کلوز و … را در کنار شاهکارهاي پيشگامان هنر مدرن و معاصر ايران مانند سهراب سپهري، پرويز کلانتري، غلامحسين نامي، جلال شباهنگي، عبدالرضا دريابيگي و … به نمايش گذاشته است.
