کشف «خانه فدرا» در پمپئي

باستان‌شناسان با کاوش در شهر باستاني «پمپئي» بقاياي يک خانه کوچک به همراه نقاشي‌هاي ديواري را کشف کردند.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، کشف خانه‌اي کوچک به همراه نقاشي‌هاي ديواري که «خانه فِدرا»‌ نام دارد، نتيجه جديدترين کاوش باستان‌شناسان در شهر رومي «پمپئي» است.

«گاردين»‌ نوشت، اين خانه که نامش از «فدرا» يکي از شخصيت‌هاي اساطيري رومي برگرفته است، درباره تغييرات سبک معماري قرن يکم ميلادي اطلاعات جديدي ارائه مي‌دهد.

پارک باستان‌شناسي پمپئي در بيانيه‌اي با اعلام اينکه عليرغم اندازه کوچک خانه، «اين سکونتگاه به خاطر سطح بالاي تزئينات ديواري‌اش ما را شگفت‌زده کرده است، افزود: نقاشي‌هاي ديواري مشابه نقاشي‌هايي هستند که در خانه‌هاي مجلل يافت مي‌شوند.

اين خانه به رغم خانه‌هايي که در جريان فوران آتشفشان کوه «وزوو»‌ در سال ۷۹ ميلادي در اين شهر باستاني ويران شدند، با معماري سنتي طراحي اتاق‌هاي مسکوني با حيات مرکزي ساخته نشد. در اين نوع سبک از معماري رومي که از قرن ششم پيش از ميلاد رايج شده بود، خانهْ دور حياتي ساخته مي‌شد که در مرکز آن استخري براي جمع‌آوري آب باران قرار داده مي‌شد.

باستان‌شناسان از زماني که کاوش در «پمپئي» از چند صد سال گذشته در اين شهر آغاز شده است،‌ اطلاعات زيادي درباره مردم اين شهر رومي کسب کرده‌اند. از جمله اين اطلاعات مي‌توان اشاره کرد که ساکنان «پمپئي» نسبتا ثروتمند بودند. بر اساس بقايايي که در جريان کاوش‌هاي پيشين کشف شده است مي‌توان نتيجه گرفت که مردم اين شهر براي هنر و معماري اهميت قائل بودند.

در ماه آوريل، در نتيجه کاوش در «پمپئي»‌ يک اتاق ضيافت مملو از نقاشي‌هاي ديواري سالم، تصويرگر صحنه‌هايي از «جنگ تروا»‌ نيز کشف شد. از ديگر اکتشافات مهمي که سال گذشته در همين مکان انجام شده است به کشف خانه‌اي به همراه يک نانوايي مي‌توان اشاره کرد که گمان مي‌رود از حيوانات و برده‌ها براي اداره آن استفاده مي‌شد.

ويرانه‌هاي «پمپئي»‌ در قرن شانزدهم ميلادي کشف شد و نخستين کاوش‌ها در اين مکان در سال ۱۷۴۸ ميلادي آغاز شد. «پمپئي» دومين محوطه باستان‌شناسي پربازديد در جهان محسوب مي‌شود.

پیمایش به بالا