ظريف کاريکاتورهايش را رونمايي کرد

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، محمدجواد ظريف – وزير امور خارجه –در مراسم رونمايي از کتاب «ابعاد ظريف مذاکره» شامل مطالب طنز و کاريکاتور که شامگاه 10 مهرماه با حضور اعضاي مذاکره‌کننده هسته‌اي، خانواده شهداي هسته‌اي و تعدادي از هنرمندان و شاعران در فرهنگسراي نياوران برگزار شد، اظهار کرد: امروز به واقع توان صحبت ندارم. همچنين برخلاف اسمم که ظريف است، از ظرافتي که در ميان بزرگواران جمع موج مي‌زند، بهره‌اي نبرده‌ام و صرفا از آن‌ها سپاسگزاري مي‌کنم.

او ادامه داد: من شايسته اين همه بزرگواري و محبت نيستم. اميدوارم اين بزرگواري مردم ما که در شما هنرمندان و فرهيختگان متبلور شده و اين بزرگ‌منشي مردم که اگر استقامت، فهم، درک، شعور، صبر و متانت آن‌ها نبود، امکان رسيدن به هيچ دستاوردي در هيچ زمينه‌اي وجود نداشت، در شما پايدار باشد.

وي همچنين تأکيد کرد: شهداي ما برجسته‌ترين نمونه استقامت همين مردم هستند. فرهنگ ايثار، استقامت و شهادت است که اين کشور را نگه داشته است و در آثار دوستان طنزپرداز، از شعر و کاريکاتور موج مي‌زند. من قابل اين همه محبت نبوده‌ام و نخواهم بود.

وزير امور خارجه با بيان اين‌که جامعه به نقد و گفت‌وگو نياز دارد، گفت: همان‌طور که در يکي از شعرهاي خوانده‌شده در اين جلسه به آن اشاره شد، اگر مي‌توانستيم در جامعه گفت‌وگويي شفاف داشته باشيم، چه به زبان طنز و چه نقد غيرطنز، اتفاق خوبي بود. اگرچه بعضي طنزها خيلي جدي است.

او بيان کرد: بايد توان نقد کردن و پذيرفتن نقد را در جامعه‌اي که مبناي ارتباط آن برادري و دوستي است، داشته باشيم. اگر به آيه شريفه توجه کنيم، از بزرگ‌ترين نعمت‌هاي خداوند که به وسيله پيامبر بزرگوارش ارزاني داشته، نزديک شدن قلوب ما است که اگر رسالت پيامبر (ص) نبود، ما در يک جنگ دائمي مي‌زيستيم. اگر چنين تصوري را از جامعه‌اي داشته‌ايم و داريم، زبان و حال‌وهواي ما بايد گفت‌وگو و نقد کردن و نقد پذيرفتن باشد.

ظريف ادامه داد: چه زيباست که نقد به زبان طنز و مطايبه بيان آن راحت‌تر است و به دل مي‌نشيند. يک‌بار ديگر از اين ميزان لطف و بزرگواري سپاسگزاري مي‌کنم. امروز روز سپاس از هنرمندان ماست، روز شناسايي و قدرشناسي اصحاب هنر است. آن‌ها با زبان نقد و طنز جامعه را به سمت فهم بيشتر هدايت مي‌کنند و بعيد است زباني را بتوان پيدا کرد که هنر در آن نهفته نباشد.

وزير امور خارجه با بيان اين‌که اميدوارم از اين مسير بتوانيم باب جديدي را در کشور، جامعه و شايد در جهان فراهم کنيم، گفت: بسياري از هنرهاي ما از موسيقي اصيل گرفته تا تئاتر و سينماي ايران زبان بين‌المللي دارند و همه مردم دنيا مي‌توانند از اين زبان عمق فرهنگ مردم را درک کنند و تحليل غيرواقعي و دروغي را که از ايران ارائه شده و يک تصوير ايران‌هراسانه است، کنار بزنند. تصويري که شما به فرهنگ اين مرز و بوم و رساندن صداي اين مردم به همه ايجاد کرده‌ايد.

ظريف همچنين اضافه کرد: در آستانه ماه سالار شهيدان، براي شهدا علو درجات را خواستارم و از خداوند مي‌خواهم آن‌ها را بر سر سفره سالار شهيدان مهمان کند. در اينجا ياد همکار و برادر بزرگوارمان دکتر صالحي را که در اين جمع حضور ندارد، گرامي مي‌دارم که اگر زحمات و تلاش او نبود، توافق هسته‌اي امکان‌پذير نمي‌شد. از تلاش‌هاي او و همکارانش در سازمان انرژي اتمي سپاسگزاري مي‌کنم.

در بخش ديگري از اين مراسم، علي مرادخاني – معاون امور هنري وزير ارشاد –با بيان اين‌که بايد از جامعه هنري به‌خاطر دغدغه‌هايش سپاسگزاري کرد، گفت: ما بايد هنر را در کشور به‌صورت کارآمد مورد استفاده قرار دهيم. هنر در ايران در هر لحظه و مکان کارآمدي خود را به اثبات رسانده است، در انقلاب، دفاع مقدس و مواقع ديگر. در حوزه موسيقي، تجسمي و تئاتر، هنرمندان واکنش‌هايي را به فراخوان‌ها نشان داده‌اند. برجام هم به‌نحوي پيچيدگي‌هايي داشت و معرفي آن در قالب کار هنري پيچيده‌تر و سخت‌تر بود.

او ادامه داد: خوشبختانه دوستان ما در اين حوزه ساز و کار اين موضوع را پيدا کرده و اتفاق خوبي را رقم زده‌اند که مي‌تواند الگوي خوبي باشد. زبان کتاب به‌گونه‌اي است که افراد را برمي‌انگيزد. مردم ما با طنز آشنا هستند و کلام‌شان چند لايه است. زحمتي که آقاي ظريف و همکاران‌شان کشيدند، اتفاق مهمي را براي تاريخ ايران رقم زد و جا داشت که هنرمندان به سهم خود به اين اتفاق واکنش نشان دهند.

مرادخاني همچنين گفت: اين آغاز راه است. اميدوارم شاهد اتفاقات ديگري در اين زمينه باشيم، چون اگر کاري با هنر آميخته شود، جاودانه مي‌ماند.

سپس سيدعباس سجادي – مديرعامل بنياد آفرينش‌هاي هنري نياوران – درباره شکل‌گيري کتاب ابعاد ظريف مذاکرات، گفت: از روزهاي آغاز مذاکرات شاهد جرياني بوديم که انعکاس وسيعي داشت و به ذهن من آمد که بتوانيم در کنار اين کار ارزشمند ملي و جهاني، قدمي با اهالي فرهنگ و هنر برداريم. اين کتاب تلفيقي از شعر و کاريکاتور است تا گوشه‌اي از اين حماسه ملي را بيان کند. از تمام هنرمندان کاريکاتوريست که تعدادي از آن‌ها در اين جمع حضور دارند و شاعران برجسته و ارجمند تشکر مي‌کنم.

سجادي در ادامه، پيام علي جنتي – وزير فرهنگ ارشاد و ارشاد اسلامي –را که به‌دليل فشردگي کارهايش موفق به حضور در اين جلسه نشده بود، خواند.

سپس فرامرز ريحان‌صفت، عبدالجبار کاکايي، سعيده موسوي‌زاده، مهدي استاد احمد، سعيد بيابانکي، محمدرضا گلزار، سعيد طلايي، اميد صباغ نو و محمد سلماني اشعاري را براي حاضران خواندند.

در پايان نيز کتاب «ابعاد ظريف مذاکرات» با حضور وزير امور خارجه، تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي و معاون امور هنري وزارت ارشاد رونمايي شد.

پیمایش به بالا