به گزارش گالري آنلاين به نقل از روابط عمومي دانشگاه هنر ، دکتر محمد رضا آزاده فر اظهار کرد: تحول فرهنگي در رشتههاي علوم انساني يکي از سياستهاي کلي نظام است. به همين دليل در سال ۱۳۸۹ طرحي درباره نسبت هنر و اخلاق بر مبناي فرهنگ ايراني ــ اسلامي را تنظيم کرده و با چند تن از استادان دانشگاه مشغول نگارش مقالاتي شديم که به کتاب «هنر و اخلاق» ختم شد. اين کتاب بهتازگي از سوي انتشارات سوره مهر روانه کتابفروشيها شده است.
وي افزود: تاکنون هرچه کتاب در اين موضوع منتشرشده ترجمه از منابع خارجي بوده و ديدگاههاي اخلاق را در مکاتب غربي بررسي کردهاند. مقوله اخلاق و نسبت آن با هنر در منابع هنري کهن ايران سابقه زيادي دارد، اما در ۲۰۰ سال اخير در کتابهاي هنري اين مساله فراموششده بود.
آزادهفر ادامه داد: در اين کتاب ابتدا سابقه مباحث مربوط به نسبت هنر و اخلاق در منابع قديم ايران مورد بررسي قرارگرفته و در ادامه با نمونههايي از هنر روز همسنجي شدهاست.
اين محقق همچنين عنوانهاي مقالات منتشر شده در اين کتاب به همراه نام نويسندگان آنها را به اين شرح معرفي کرد: «هنر اخلاق ايراني» نوشته اسماعيل بنياردلان، «اخلاق و هنر سنتي: نگاهي به موضوع اخلاق و صناعات از منظر خواجه نصيرالدين طوسي» نوشته ايرج داداشي، «بررسي پيوند حُسن، عشق و حُزن بر اساس بازخواني «في حقيقةالعشق» شيخ شهابالدين سهروردي» نوشته پروين شيربيشه، «بهرههاي اخلاقي از هنرهاي سنتي» نوشته کامران افشارمهاجر و «موسيقي و هنجارهاي اخلاقي» نوشته محمدرضا آزادهفر، مقالات منتشرشده در اين کتاب هستند.
آزادهفر درباره طيف مخاطبان کتاب «هنر و اخلاق» نيز گفت: اين کتاب در اصل با هدف تأمين منبع مطالعاتي براي دانشجويان رشتههاي مختلف هنري تهيه و منتشر شده است. همانطور که اشاره کردم کتابهاي بومي در رابطه با نسبت هنر با اخلاق منتشر نشده بود. با اين اوصاف ديگر رشتههاي علوم انساني، بهويژه رشتههايي که در آنها علم اخلاق مطرح ميشود نيز ميتوانند از اين کتاب بهره ببرند.
مجموعه مقالات «هنر و اخلاق» با شمارگان دو هزار و ۵۰۰ نسخه، ۱۸۰ صفحه و بهاي ۹ هزار تومان از سوي انتشارات سوره مهر و پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي روانه کتابفروشيها شده است.
