چالش جديد “بيمه”

الواح هخامنشي از سد «اوفک» گذشت، اما حالا بيمه‌ي بازگشت اين آثار هخامنشي به ايران ذهن مسوولان ميراث فرهنگي و دفتر نمايندگي دائم ايران درنيويورک را درگير کرده است.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا، دست کم از دو سال گذشته سر تيتر خبرهاي مربوط به بازگشت «الواح هخامنشي»، «آماده تحويل بودن آن‌ها به ايران» بوده است و در حالي به طور دائم اين جملات تکرار مي‌شوند که در هر بار پيگيري‌ها براي روند بازگشت الواح هخامنشي، يک بحث جديد پيش مي‌آيد.

يک بار نامه «اوفک» بايد برسد، يک بار بايد به «بيمه آثار» فکر کرد و بار ديگر بحث نحوه‌ي «حمل و نقل» آثار مدنظر است، به نظر مي‌رسد بهتر بود به جاي اين صحبت‌ها بعد از رأي دادگاه امريکا به نفع ايران گفته مي‌شد در حال حاضر مانع اصلي بازگشت آثار به کشور برطرف شده و حالا بايد ديگر جزئيات را براي بازگشت مطمئن و سريع آثار بررسي کرد.

الواح هخامنشی

اواسط مهر سال گذشته طالبيان – معاون ميراث فرهنگي – اعلام کرده بود؛ «اوفک – دفتر کنترل دارايي‌هاي خارجي آمريکا -» آخرين سدي است که سازمان ميراث فرهنگي بايد از آن بگذرد تا بتواند اين الواح تاريخي را که ۸۳ سال پيش براساس مصوبه وقت دولت، براي مطالعه به آمريکا رفت و به جز چند دوره که تعداد کمي از اين الواح را به کشور برگرداند؛ به طور کامل به ايران برگرداند.

اکنون ابراهيم شقاقي – مدير اداره کل حقوقي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري -، به خبرنگار ايسنا مي‌گويد:خوشبختانه مساله «اوفک» حل شده است، اکنون براي بازگشت الواح هخامنشي با مرکز خدمات امور بين‌الملل هماهنگ کرديم و در صحبت با دفتر نمايندگي دائم ايران در نيويورک نيز به نتيجه‌هايي رسيديم.

او با اشاره به گرفتن مجوز بازگشت آثار به کشور، ادامه مي‌دهد: در حال حاضر بايد مساله بيمه را برطرف کنيم، براي بازگشت آثار اين طور اعلام شده که نقل و انتقال بايد نخست از شيکاگو به نيويورک انجام و سپس به ايران منتقل شود که اين کار يکسري مسائل و ملاحظات دارد که دفتر نمايندگي دائم ايران در نيويورک آن‌ها را به ما اعلام کرده است.

وي اين ملاحظات را شامل امنيت، بيمه، امکانات مورد نياز براي انتقال الواح، نگهداري و بسته‌بندي آن‌ها مي‌داند و ادامه مي‌دهد: نخست بايد اين ملاحظات به طور کامل بررسي و براي ان‌ها راه حل ايجاد شود.

شقاقي اما با تاکيد بر اين‌که همچنان نمي‌توان زمان مشخصي براي بازگشت آثار اعلام کرد، مي‌گويد: درباره‌ي نحوه‌ي حمل و نقل صحبت کرده‌ايم که آثار را با کشتي برگردانيم، اما همچنان نمي‌توانيم مشکل بيمه را برطرف کنيم.

مدير اداره کل حقوقي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همچنين با تاکيد بر اين‌که تحريم‌ها هيچ تاثيري در برگرداندن آثار به کشور ندارند، اظهار مي‌کند: حکم ديوان عالي کشور و حکم قضايي براي بازگشت آثار وجود دارد و انجام اين کار قطعي است، بنابراين هيچ مشکلي براي آن وجود ندارد.

پیمایش به بالا