راهی برای رهایی از کپی‌های برابر اصل، در طراحی پوستر

راهی برای رهایی از کپی‌های برابر اصل، در طراحی پوستر - See more at: http://www.iranartists.org/Fa/News/News.aspx?nwsId=3393#sthash.xJPMA5DT.dpuf
راهی برای رهایی از کپی‌های برابر اصل، در طراحی پوستر - See more at: http://www.iranartists.org/Fa/News/News.aspx?nwsId=3393#sthash.xJPMA5DT.dpuf

به گزارش گالری آنلاین به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در این نمایشگاه پوسترهایی که کپی کار هنرمندان دیگر است در کنار اصل اثر قرار گرفته است. مهدی امامی با در کنار هم قراردادن آثار و همچنین پوستری که خودش با همان موضوع خلق کرده است سعی دارد به مخاطب و جامعه هنری نشان دهد که در هیچکدام از موارد کپی شده، لزومی به این کار نبوده است و این تنها آسیبی است که بر پیکر طراحی پوستر و نشان ایرانی وارد آمده است و باید راهی برای رهایی از این کپی‌های عمدتا برابر اصل، پیدا کرد.

مهدی امامی در حاشیه برگزاری این نمایشگاه درباره علت پرداختن به این موضوع، اظهار داشت: متاسفانه رشته گرافیک به صورتی است که اغلب افراد در ایران به جای پیشرفت در آن، در حال تنزل هستند و به سمتی رفته‌ایم که بیشتر در حال کپی‌کردن آثار هنرمندان خارجی هستیم تا خلق اثر هنری خودمان؛ اکثر کارهایی که در نمایشگاه من با هم مقایسه شده‌اند تقریبا بدون کوچک‌ترین تغییری از اثر اصلی، کار شده‌اند. من بر اساس همان آثار، پوسترهایی خلق کرده‌ام که نشان دهم می‌شود با نگاهی خلاقانه به موضوع، نه تنها تقلید نکرد بلکه خیلی بهتر از آثار هنرمندان دیگر را در گرافیک ایران به وجود آورد.

وی با اشاره به زمینه پژوهشی آثارش، افزود: استادم دکتر بهرام کلهرنیا در یکی از نمایشگاه هایشان عبارت «زنده باد خلاقیت، مرده باد اقتباس» را مطرح کرد و من همین عبارت را موضوع پایان نامه ارشدم قرار دادم.

این هنرمند جوان در پاسخ به این پرسش که آیا دیده‌شدن این آثار در کنار هم برای هنرمند ایرانی‌ای که اثرش کپی بوده، خوشایند است یا خیر، عنوان کرد: در نمایش این آثار اسم و عنوانی از هنرمندان نیامده است اما در عین حال از اکثر آنها اجازه گرفته‌ام که این کار را انجام دهم و با برخی از آنها هم متاسفانه نتوانستم ارتباط برقرار کنم، ضمنا برخی از آثار نیز مقایسه دو اثر خارجی با یکدیگر است. به هر حال من مسلما قصد جسارت به هیچکس را نداشته‌ام و تنها به جریانی که در این حوزه وجود دارد پرداخته‌ام؛ کپی‌کاری و این که معلوم باشد که ما می‌دانیم که این آثار کپی هستند. البته در همین زمینه منتقدین بسیار ماهری در حال پژوهش هستند. متاسفانه استفاده نادرست از امکاناتی که فضای مجازی در اختیار ما قرار داده باعث شده است که بسیاری از هنرمندان در حال جستجو‌کردن و پیدا‌کردن طرحی برای سرقت هنری باشند. به نظرم این موضوع خوبی برای بررسی است و به رشد طراحی گرافیک در ایران منجر می‌شود. امیدوارم با برگزاری این نمایشگاه من هم قدم کوچکی در رفع پدیده کپی‌کاری و ترویج نگاه خلاقانه برداشته باشم.

این نمایشگاه شامل 20 پوستر و نشان حول موضوع «کپی‌‌کاری در آثار هنری» است که صرفا برای نشان دادن عدم ضرورت کپی‌کردن در آثار هنری، خلق شده‌اند.

گفتنی است، مهدی امامی متولد سال ۱۳۶۴ و کارشناس ارشد گرافیک است.

این نمایشگاه‌ تا یکم آذر ادامه خواهند داشت و علاقه‌مندان برای دیدن آثار می‌توانند همه‌روزه از ساعت ۱۳ تا ۲۰ به نشانی خیابان آیت‌الله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر، خانه هنرمندان ایران مراجعه کنند

logo-samandehi