بازار جهاني ۶۷ ميليارد دلاري هنر در قبضه دو حراجي

کريستيز و ساتبيز بيش از ۴۰ درصد از سهم کل فروش ۲۹ ميليارد دلاري آثار هنري در حراجي‌هاي سراسر جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش گالري آنلاين به نقل از ايسنا به گفته سي‌ان‌بي‌سي، ارزش بازار جهاني هنر در سال ۲۰۱۸ در حالي به رقم ۶۷.۴ ميليارد دلار رسيد که آمريکا، بريتانيا و چين ۸۴ درصد از اين بازار بزرگ را در اختيار دارند و بيش از نيمي از اين بازار نيز در انحصار آمريکاست. 

خانه‌هاي حراج يکي از مهم‌ترين محرک‌هاي اقتصادي بازار جهاني هنر هستند و ميزان فروش آثار هنري در اين حراجي‌هاي عمومي در سال گذشته ميلادي از مرز ۲۹ ميليارد دلار عبور کرد و در اين ميان پنج خانه حراج در مجموع نيمي از فروش جهاني هنر را به خود اختصاص دادند و از اين پنج حراجي نيز مسلما کريستيز و ساتبيز فاصله زيادي از رقبا دارند و در کنار هم سهم ۴۰ درصدي فروش خانه‌هاي حراج دنيا را به خود اختصاص داده‌اند.

حراجي آثار هنري

کريستيز و ساتبيز هر کدام داراي تاريخي غني هستند. ساتبيز در سال ۱۷۴۴ به عنوان يک کتابفروشي در لندن کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۹۵۵ پس از ايجاد دفتري در نيويورک خود را به عنوان اولين حراجي بين‌المللي آثار هنري معرفي کرد. ساتبيز همچنين اولين خانه حراج بين‌المللي است که در کشورهاي هنگ‌کنگ، روسيه، هند و فرانسه فعاليت کرد و هم‌اکنون در ۴۰ کشور جهان دفتر دارد و در ۱۲ نقطه دنيا نيز داراي محل برگزاري حراجي است. ساتبيز سالانه ۲۵۰ حراجي در بيش از ۷۰ رشته گوناگون برگزار مي‌کند.

حراجي کريستيز نيز از سال ۱۷۶۶ در لندن فعاليت خود را آغاز کرد و در حال حاضر در ۴۶ کشور دفتر دارد و در ۱۰ محل برگزاري حراجي در سراسر جهان سالانه ميزبان بالغ بر ۳۵۰ حراجي در ۸۰ رشته گوناگون است. اين حراجي چندين رکورد را در فروش آثار هنري جا به جا کرده است که مهمترين آن فروش ۴۵۰ ميليون دلاري نقاشي «سالواتور موندي» اثر داونيچي است که گران‌ترين اثر هنري جهان نام گرفته است. کريستيز همچنين رکورددار فروش گران‌ترين مجموعه هنري خصوصي به ارزش بالغ بر ۸۳۵ دلار متعلق به «پگي و ديويد راک فلر» است. 

در اين سال‌ها رقابت زيادي ميان دو حراجي بزرگ کريستيز و ساتبيز براي رسيدن به عنوان شماره يک حراجي‌هاي هنري دنيا برقرار بوده است و از سال ۲۰۰۸ تاکنون به غير از دو سال ميزان فروش سالانه کريستيز از ساتبيز فراتر رفته است.

پیمایش به بالا