نشست تخصصی خوشنویسی در موزه خط و کتابت میرعماد
نشست تخصصی خوشنویسی دوشنبه 27 اردیبهشت ماه با حضور کاوه تیموری پژوهشگر هنر خوشنویسی ایران در موزه خط و کتابت میرعماد مجموعه سعدآباد برگزار می شود.
به گزارش گالری آنلاین به نقل از ایرنا ، کاوه تیموری از استادان انجمن خوشنویسان ایران و هنرمند پژوهشگر در عرصه هنر خوشنویسی با سابقه 38 سال تدریس در انجمن و مراکز آموزش عالی فرهنگیان است.
وی علاوه بر نگارش 10 مقاله و نوشتار هنری آثار تحقیقاتی به جامه هنری تقدیم کرد و همچنین سردبیری و نویسندگی برنامه های تخصصی خوشنویسی مانند مشق عشق – نگارستان خط را به مدت 2 سال در رادیو فرهنگ بعهده داشت و در حال حاضر سردبیر مجله آموزش رشد هنر و مولف آثار مرتبط با این هنر هستند.
از جمله کتب تالیفی و مقالات وی می توان راز خط در آثار استاد امیرخانی - پیشگامان خوشنویسی معاصر ایران - استاد عبدالله فرادی نمونه اعلا در تلاش و تعلیم خط - نقاشی های سهراب سپهری در آثار رضا مافی - هنر خوش نویسی در سه دهه گذشته - بزرگان نقاشی خط ایران؛ رضا مافی - بزرگان نقاشی خط معاصر ایران استاد جلیل رسولی-زیباشناسی در شیوه میرزا غلامرضا اصفهانی - عمادالکتاب؛ دیباچه ی خوشنویسی معاصر ایران و مروری بر آثار و احوال زنده یاد استاد حبیبالله فضایلی خوشنویس نامدار معاصر را نام برد.
دومین نشست تخصصی سال 1395 موزه خط و کتابت میرعماد با عنوان 'بررسی جریانهای خوشنویسی معاصر ایران' (خط نستعلیق) در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با حضور تعدادی از پژوهشگران،هنرجویان و علاقمندان به هنر خوشنویسی ایرانی 27 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
* عکاسی متعهد، عکاسی سفارشی نیست
مدیر خانه عکاسان حوزه هنری می گوید: عده ای انگ سفارشی بودن را به عکاسی متعهد میزنند در حالی که هنرمند متعهد، بر اساس باورها و اعتقاداتش کار می کند و تمام سختی ها را در این زمینه به جان می خرد.
سید احسان باقری در نشست هم اندیشی عکاسی متعهد اظهار داشت: انگیزه عکاس متعهد، بیشتر از انگیزه مادی، اعتقادی است ، متاسفانه جریان های غالب مراکز آموزشی، جشنواره ها و ... در زمینه عکاسی، بیشتر به هنر غیرمتعهد تعلق دارد.
و ی ادامه داد:باید کم کاری هایی که در این زمینه صورت گرفته را جبران کنیم و در زمینه تربیت نیروهای متعهد گام برداریم.
باقری ضمن تاکید بر نیاز به افزایش توانمندی ها در عکاسان متعهد گفت : زمانی صدایمان شنیده می شود که حرفی برای گفتن داشته باشیم و بتوانیم با تجهیز به دانش روز و افزایش توانمندی، هنری خلق کنیم که هرچند هم مخالف جریان غالب باشد، نتوانند آن را نادیده بگیرند.
مدیر خانه عکاسان در ادامه با اشاره به ویژگی های عضویت در این نهاد فرهنگی اظهار کرد: دریافت مجوز عکاسی، حمایت از برگزاری نمایشگاه انفرادی یا گروهی در گالری های خانه عکاسان ایران در کل کشور، برگزاری کارگاه ها و دوره هایی برای افزایش سطح سواد و مهارت عکاسان، برگزاری اردوهای عکاسی و حمایت از تولید مجموعه عکس و ... از حمایت هایی است که از اعضای خانه عکاسان به عمل می آوریم.
وی افزود: اعتلا و ارتقای عکاسی متعهد در کشور، هدف ماست. در این زمینه به تربیت نسل جدیدی از داوران، نویسندگان کتاب های عکاسی و ... نیاز داریم ضمن این که لازم است پیشکسوتها بیش از پیش وارد عرصه شده و به جوانان کمک کنند. اگرچه ممکن است عکاسی متعهد دشوارتر از عکاسی غیرمتعهد باشد، اما این سختی ارزش و رضایت بیشتری در ادامه برای هنرمند به همراه خواهد داشت.
در پایان برگزیدگان جشنواره عکس من انقلابی ام با موضوع حضور میلیونی مردم در حماسه 22 بهمن که از سوی شبکه افق برگزار شده بود شناخته و تقدیر شدند .
** کتاب فرهنگ جامع اصطلاحات تخصصی عکاسی منتشر شد
کتاب فرهنگ جامع اصطلاحات تخصصی عکاسی نوشته مهدی نوری مقدم منتشر شد.
در مقدمه این کتاب آمده است: عکاسی هنر تفریق واقعیت از حقیقت، هنر بازآفرینی جهان در قابی کوچک و فهمِ زیبای وجود از پشت چشمی دوربین است. هر چند عکاسی پس از دیگر هنرها پا به عرصه حیات بشری نهاد، اما در عمر نزدیک به 200 ساله خود، بیش از آنها در زندگی بشر حضوری حیاتی و لازم داشته و دارد.
امروزه دیگر دوربین عکاسی (با هر شکل و فُرم) در زمره ضروریترین وسایلی است که هر فردی هرروزه با خود به همراه دارد. پس هنری با این اهمیت را باید بیشتر جدی گرفت و به آن ارج نهاد.
به گزارش نویسنده این کتاب، در ادامه عنوان شده است: با وجود آنکه هنر عکاسی با اختلاف فقط چند سال دیرتر از ظهور آن در زادگاه مغربزمینی خود به کشور ما وارد شد، اما دیرزایی آموزشهای آکادمیک و دانشگاهی آن باعث عقبافتادگی چندین ساله این هنر در ایرانزمین شد. حتی پس از تاسیس دانشگاه ها و مراکز آموزشی عالی عکاسی در کشور، باز هم گریز از شیوه های آموزش آکادمیک به عنوان یک اصل متعصبانه در نظام آموزش عالی ما پایا و ماندگار باقی مانده است.
نوری مقدم نویسنده این کتاب دارای فوق لیسانس پژوهش هنر از دانشگاه آزاد اسلامی و لیسانس کارگردانی تلویزیون و سینما از دانشکده صدا و سیما است و تالیف کتاب هایی همچون: عکاسی از عین تا ی، تاریخ پوستر، هنر پوستر وفرهنگ جامع واژگان تخصصی عکاسی از دیگر آثار وی است که به همراه کتاب یادشده توسط انتشارات مارلیک منتشر شده است.
** اتحادیه جهانی زنان مسلمان، درگذشت رئیس دانشگاه اندونزی را تسلیت گفت
دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان طی پیامی درگذشت دکتر طوطی علویه رییس دانشگاه الشافعیه اندونزی را تسلیت گفت.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در پیام طوبی کرمانی آمده است: درگذشت بانوی اندیشمند خانم دکتر طوطی علویه ریاست دانشگاه الشافعیه و عضو هیأت رئیسه مجلس العلماء اندونزی را به جامعه فرهیخته جهانی و همه دوستداران علم و دانش تسلیت عرض نموده و از خداوند منان برای آن مرحومه، مغفرت و برای بازماندگان صبری جمیل و اجری جزیل مسئلت می نماییم.
پروفسور علویه در سال 1942 متولد شد و در سال های 1999-1998 به عنوان وزیر توانمندسازی زنان و کودکان فعالیت می کرد.
این بانوی مسلمان علاوه بر عهده داری ریاست دانشگاه الشافعیه، به مدیریت و سازماندهی مدارس شبانهروزی ویژه یتیمان می پرداخت.
دارالأیتام علویه 250 کودک یتیم را تحت پوشش قرار می دهد و بیش از 15 میلیون زن اندونزیایی تحت پوشش آموزش های فرهنگی هستند که خانم علویه از طریق گسترش فعالیت های تبلیغی ارائه نموده است.
علویه توجه ویژه ای به جمهوری وحدت مسلمانان داشت و در راستای مقابله با نفوذ فرهنگی و الگوی فمنیستی در میان زنان و جوامع اسلامی، تلاش و رایزنی های مؤثری را در کشورهای اسلامی و غیراسلامی صورت داد.
از این بانوی اندیشمند اندونزیایی بیش از 14 عنوان کتاب در موضوع های اسلامی و همچنین زنان و ایتام به جا مانده است.
علویه فارغ التحصیل دانشگاه اسلامی شریف هدایت الله جاکاراتا بود و مدرک دکترای خود را در رشته فلسفه از دانشگاه آستن تگزاس آمریکا و با موضوع رساله «سرمایه اجتماعی به مثابه عامل سلامت و رفاه: مطالعه طولی زنان و سبک زندگی در اندونزی» دریافت کرد.
از مسئولیت های این بانوی اندیشمند می توان به رییس اتحادیه بینالمللی زنان مسلمان، عضو هیأت رئیسه مجلس العلمای اندونزی، مؤسس مرکز خیریه و دارالأیتام علویه در اندونزی، عضویت در پارلمان اندونزی و مدیریت اجرایی اتحادیه بین المللی زنان مسلمان برای آسیا اشاره کرد.
وی همچنین به عنوان دبیرکل انجمن جامعه مدنی، نایب رییس انجمن اخوت حج اندونزی، عضو شورای مطبوعات اندونزی، عضو هیأت مدیره مؤسسه توسعه تلاوت قرآن جاکارتا و نایب رئیس هیئت مشاوران انجمن روشنفکران مسلمان اندونزیایی (ICMI) فعالیت می کرد.
پروفسور دکتر طوطی علویه پس از چند روز بستری در بیمارستان متروپولیتن جاکارتا در 15 اردیبهشت و در سن 74 سالگی درگذشت.
فراهنگ**1003**9338**3079**