«مدرس» روی «فرش ایرانی» نشست


به گزارش گالری آنلاین به نقل از ایسنا، در آذر 1375، مجسمه‌ای برنزی از سیدحسن مدرّس به ارتفاع سه مترو نیم که توسط «ملک دادار گروسیان» و «نادر قشقایی» ساخته شده بود، رو به سمت مجلس قدیم و درست وسط میدان نصب شد.

با توجه به ارتفاع این مجسمه که یک متر بالاتر از بنای «ساختمان مجلس» نصب شده بود، حریم منظری ساختمان مجلس را مخدوش کرده بود اما سازمان زیباسازی به تازگی در طرح ساماندهی میدان بهارستان، اقدام به کوتاه کردن ارتفاع پایه‌های این مجسمه کرد.

عیسی علیزاده، مدیر عامل سازمان زیباسازی در این زمینه توضیح داد: اصلاح فضای میانی میدان بهارستان با رویکرد بهسازی و نه تخریب و دوباره‌سازی انجام شد. در این بخش از پروژه احیای میدان بهارستان؛ اصلاح درپوش‌های میدان، اصلاح حوض و فواره فرنگی به حوض و فواره ایرانی و نصب ۸۶ صندلی چوبی‌ برای استراحت ‌مردم و اصلاح مفهوم مجسمه آیت‌الله مدرس در دستور کار قرار گرفت.

او ادامه داد:‌ مجسمه‌ی آیت‌الله مدرس که اواسط دهه 70 در این مکان نصب شد، روی یک پایه به ابعاد ۲/۵ متر (عرض)، ۴/۵ متر (ارتفاع) و ۳/۵ متر ارتفاع خود مجسمه است که در مجموع آن 8 متر می‌شود، این در حالی است که ارتفاع ساختمان مجلس ۷ متر است.

وی نحوه‌ی نصب این مجسمه در گذشته را براساس مفهوم نصب مجسمه‌های غربی دانست و ادامه داد: پایه‌ی این مجسمه از ارتفاع خود مجسمه بزرگتر بود و احساس تعامل، مناسبت و دوستی را با مخاطب و عابر برقرار نمی‌کرد، با توجه به 60 درجه بودن دید؛ از هر طرف دیواره را می‌دیدیم و فقط زمانی‌که در فاصله ۴ تا۵ متری بودیم، می‌توانستیم مجسمه را ببینیم، در بقیه نقاط دیواره عظیم ۲/۵ در ۲/۵ در ۲/۵ متری در ۴ متر دیده می‌شد که موفق شدیم این مفهوم را اصلاح کنیم.

علیزاده در ادامه با تاکید بر این‌که فضای مجسمه به «فرش ایرانی» یعنی «مجلس وعظ شیعی» تبدیل شده است، بیان کرد: در مجلس وعظ شیعی منبر با فاصله دو متر از مخاطبان قرار دارد که در میدان نیز این اتفاق رخ داد، همچنین کف محوطه از کفپوش سنگ به کفپوش آجر فرش ایرانی با یک سرامیک فیروزه‌ای تبدیل شد. از سوی دیگر سکوی چهارو نیم متری به سکوی یک متری تبدیل شد. در این طرح مجلس «وعظ شیعی» طراحی شد که چهار طرف آن افراد می‌نشینند و در کف، فرشِ لاکی قرمز ایرانی با عنصر موتیف رنگِ کاشی فیروزه‌ای نشسته است.

logo-samandehi