کیارنگ علایی ˝نمادها و نشانه‌ها را به نمایشگاه کتاب می‏ برد˝

کیارنگ علایی ترجمه جدید خود را با عنوان ˝نمادها و نشانه‌ها˝ در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه خواهد کرد.

به گزارش گالری آنلاین به نقل از هنرآنلاین ،کیارنگ علایی عکاس و مدرس هنر، درباره کتاب "نمادها و نشانه‎ها" به خبرنگار تجسمی هنرآنلاین گفت: کتاب "نمادها و نشانه‎ها" که عنوان اصلی آن "نمادها و معانی پنهان‌شان" است در سال 2012 در انگلستان و به قلم "ت.ا.کنر" منتشر شده است. یکی از دلایل انتخاب این کتاب از سوی من برای ترجمه این است که ما در زمینه دانش نشانه‌شناسی فرهنگی کتاب پایه مناسبی در بازار نداشتیم. چند کتابی که در زمینه نمادشناسی و فرهنگ اسطوره در دسترس هستند معمولا کتاب‎های مرجع بوده و بسیار تخصصی هستند.


وی با بیان اینکه کتاب‎های موجود برای کسانی که می‏‌خواهند به تازگی وارد چنین مباحثی شوند دشوار هستند اظهار کرد: کتاب "ا.ت.کنر" در بررسی نمادها در شاخه‎های مختلف دارای عمومیت است و به علاوه در آن زبان بسیار ساده‎ای برای بیان این مفاهیم استفاده شده است.

این مترجم و مدرس هنر همچنین گفت: کتاب "نمادها و نشانه‎ها" در اروپا با استقبال خوبی مواجه شده و تاکنون به چاپ دوم خود رسیده است. نویسنده در بعضی بخش‎های این کتاب نظریات خود را طرح کرده است از جمله در بخش‌های مربوط به نمادها در کوه، دریا، جنگل، شهر و... اما در بعضی فصل‎ها مانند نمادها در آیین بودا یا اسلام مباحث تقریبا به چیزهایی که پیش از این خوانده‎ایم شباهت دارند.

علایی ادامه داد: کتاب اصلی به جهت مصور بودن تنها دارای 12 تصویر بود در حالی که من شکل بصری کتاب را تغییر دادم و با توجه به ارجاعات درون متن تعداد تصاویر را به 80 تصویر رساندم تا مطالعه آن برای خواننده جالب‎تر و مباحث نیز ملموس‎تر باشند.

این کتاب در شش بخش مستقل به کارکرد نمادها در هنر، معماری، محیط، قدرت، آیین و رنگ می‌پردازد و نگاهی تحلیلی به هنر کلاسیک، هنر قرون وسطایی، هنر باروک، هنر رمانتیک، دوره رنسانس، مکان‌های مقدس، نمادهای رمزگونه در آیین بودا، مسیحیت، نمادهای به کار رفته در محیط شهری و فضاهای نمادین دارد.

در بخش هنر این کتاب، نشانه‌های نهفته در آثار پیکاسو، جوتو دی بوندونه، میکلانژ، جیان لورنزو برنینی، پیتر پل روبنس، یوهانس ورمیر، دوناتلو، جیوانی پیرانسی، داوینچی، ویکتور دنی و... مورد اشاره و تامل قرار گرفته‌اند. در بخش معماری به کارکردهای نماد در قدرت بخشی به ساختمان‌ها و بناها اشاره شده و نمادهای به کار رفته در تپه گلستنبری، یادمان استون هنج، موزه لوور، کلیسای سنت پیر، معبد انکگوروات و مسجد امام (ره) اصفهان پرداخته شده است.

در مقدمه این کتاب آمده است: "علائم، نشانه‌ها و نمادها معانی خود را به شیوه‌های مختلف به ما انتقال می‌دهند. نمادها حاصل پیوند یک یا چند نوع تجربه، فرهنگ و دانش بشری است و اگرچه در گذشته‌های دور ریشه ‌دارند، اما بخشی از تجربه‌های روزانه انسان به شمار می‌روند. اساس پدیدار شدن نمادها و تکرار آنها در فرهنگ‌های مختلف، معنابخشی به تصورات آدمی است. نمادها در سامان بخشیدن به زندگی، بیش از حد تصور توانایی دارند. با مرور گذشته و نگاه اجمالی به زندگی حال در می یابیم که نمادها در تمام وقایع ساده زندگی و امور درونی انسان جریان دارند و آشنایی با آن ها درک بهتری از این هستی پیچیده و تو در تو را فراهم می سازد. نمادها از این بابت که شکلی از تفکر بدون کلمه و گفتار هستند، قابل توجه و تامل اند. از طرف دیگر مطالعه نمادها، پیوندهای دیرین انسان را با طبیعت، اساطیر و باورهای دینی گوشزد می‌کند".

"ا.ت.کنر" نویسنده و محقق در زمینه نمادها و رمزها است. او در لندن و در حوزه مطالعات میان رشته‌ای در فرهنگ و علوم انسانی تحصیل کرده است و اکنون در جمهوری چک زندگی می کند.

کتاب " نمادها و شانه‎ها" نوشته ت.ا.کنر در 160 صفحه رقعی و به صورت مصور توسط انتشارات زبان تصویر (کتاب پرگار) روانه چاپ شده و در نمایشگاه کتاب ارائه خواهد شد. طراح گرافیک این کتاب سعید مزینانی است و این کتاب به قیمت 15 هزار تومان عرضه خواهد شد.

logo-samandehi