نمایش عکس‌های موبایلی مستند از 14 عکاس


در این نمایشگاه عکس‌هایی از آکو سالمی، الیف سویاباتماز، امیر نوا، بهروز مهری، حامد فرهنگی، خشایار جوانمردی، علی کاظمی، علیرضا صوت‌اکبر، فواد اشتری، مجید سعیدی، محمد امیرصفری، مسعود قرایی، مهران میرزایی، و نسام کشاورز به نمایش گذاشته می‌شود.

در متن معرفی این نمایشگاه آمده است: «چارگوش فضایی است در چارگوشه‌ی گوشی‌های همراه برای دیدن زندگی، مردم، مناظر خیابانی و هر آنچه در پیرامون ما در جریان است. شبکه‌های اجتماعی و بویژه اینستاگرام معادلات عکاسی را نیز تغییر داده و بیش از هر چیز عکس را در منظر دیدگان عموم قرار داده است که دیدن عکس و واکنش آنی و سریع بیننده از ویژگی‌های آن به‌شمار می‌رود.

با پیشرفت فن‌آوری‌های جدید در صنعت دوربین‌های موبایلی، عکاسی با موبایل شکلی حرفه‌ای به خود گرفته و زمینه را برای دیدن عکس‌های بهتر و سریع‌تر فراهم کرده است. سنت‌های کلاسیک عکاسی خیابانی که با ورود دوربین‌های کوچک توسط عکاسانی چون هانری کارتیه برسون، رابرت فرانک، لی فرید لندر، گری وینوگراند بنا نهاده شد، در دهه 70 میلادی نقطه اوج و شکوفایی خود را در تاریخ عکاسی خیابانی تجربه کرد و موجب تولید تصاویری طبیعی و بدون ژست‌های معمول جلو دوربین شد.

این شکل از عکاسی در عصر دیجیتال به وسیله‌ی گوشی‌های همراه عکاسان دوباره خودنمایی کرد و ثبت طبیعی زندگی روزمره را آسان‌تر کرد و باعث شد هر لحظه عکس‌هایی از هر نقطه‌ی دنیا را بر روی صفحه‌ی جادویی موبایل پیش روی خود ببینیم. «پیر بوردیو» فیلسوف و جامعه شناس فرانسوی می‌گوید: «گفتمان زیباشناسانه همواره از تناقض میان کاربرد زیباشناسانه و تعریف اجتماعی عکاسی خبر می دهد».

شاید این دوگانگی و تناقض در هیچ جای دیگری بیشتر از عکاسی موبایل خودنمایی نکند؛ هم زمان با تبدیل شدن موبایل و عکاسی به امری روزمره در زندگی اجتماعی، تصاویر گرفته‌شده توسط این ابزار به‌عنوان اثر مستند، اثر هنری، فیلم یا عکس خبری و مانند آن‌ها در شبکه‌های رسمی و حرفه‌ای جایگاه ویژه‌ای یافته‌اند. به نظر می‌رسد دوربین موبایل بار دیگر «هنر عکاسی» را از جایگاه «هنر رسمی» خارج کرده و آن را به میان مردم آورده و وسوسه عکاسی با چنین ابزار کوچک و در دسترسی را برای هر عکاس حرفه‌ای نیز امری واقعی کرده است. این‌که عکاسی موبایل مانند عکاسی خیابانی میانه‌ی قرن گذشته به نقطه عطفی در تاریخ هنر عکاسی تبدیل شود، حرفی غریب نخواهد بود.»

نمایشگاه «چارگوش» از 22 خرداد تا اول تیرماه از ساعت 16 تا 20 در گالری «راه ابریشم» به نشانی خیابان شهید لواسانی غربی (فرمانیه)، شماره ۱۰۳، واحد ۲ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود. گالری شنبه‌ها و تعطیلات عمومی تعطیل است.

منبع : ایسنا

logo-samandehi