سلفی «وارهول» فراتر از حد انتظار فروخته شد

اثر چاپی «اندی وارهول» که به‌عنوان اولین سلفی این هنرمند سرشناس آمریکایی شهرت دارد، به قیمتی بیش از آنچه پیش‌بینی شده بود، چوب حراج خورد.

به گزارش گالری آنلاین به نقل از ایسنا، روزنامه «نشنال» چاپ ابوظبی نوشت: اثری چاپی از «اندی وارهول» که براساس عکس سلفی این هنرمند در یک باجه عکس فوری، ‌خلق شده است به قیمت هفت میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در حراجی «ساتبی» فروخته شد.

«اندی وارهول» هنرمندی است که نیم قرن پیش از این‌که فرهنگ سلفی گرفتن در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی رواج پیدا کند، عکس سلفی می‌گرفت. او در کنار «رامبرانت»، «ون‌گوگ» و «پیکاسو» یکی از برجسته‌ترین هنرمندانی است که خودنگاره‌هایی قابل توجه از خود باقی گذاشته است.

اولین سلفی او در سال ۱۹۶۳ براساس عکسی که او از خود در باجه عکس فوری در نیویورک گرفته بود، خلق شد. این ابتدای تمرکز «وارهول» بر چهره خود به‌عنوان سوژه بسیاری از آثار هنری‌اش محسوب می‌شود.

این اثر چاپی به‌عنوان یکی از یادگاری‌های جمعی از هنرمندان بزرگ، در شعبه لندن حراجی «ساتبی» عرضه شد. در این حراجی مجموعه شخصی از آثار و یادگاری‌های چهره‌های مشهور هنری دهه ۱۹۸۰ نیز به حراج گذاشته شد.

این نخستین‌بار بود که اولین سلفی «وارهول» در یک حراجی عرضه می‌شد و ارزش آن حدود هفت میلیون پوند تخمین زده شده بود. این نقاش پیش از این‌که لنز دوربین را به سمت خود بچرخاند، پرتره چهره‌های سرشناسی را مانند «الیزابت تیلور»، «مریلین مونرو» و «الویس پریسلی» سوژه آثار هنری‌اش قرار داده بود.

ایده خلق خودنگاره‌های «وارهول» اولین‌بار توسط «ایوان کارپ» دلال آثار هنری به ذهن این هنرمند پاپ‌آرت راه پیدا کرد. او خطاب به «وارهول» گفت: مردم دوست دارند تو را ببینند. چهره تو نماینده‌ای از بخش بخصوصی از شهرت تو است. خودنگاره‌هایت تخیلات را تغذیه می‌کند.

«اندی وارهول» (‌۱۹۸۷ - ‌۱۹۲۸) هنرمند، نویسنده، فیلم‌ساز و نقاش پیش‌روی آمریکایی در دهه ۱۹۶۰ با پرداختن به فرهنگ مصرف‌گرایی در کشورش به شهرت رسید و در نیویورک به‌عنوان یکی از چهره‌های شاخص شمرده می‌شد. او از بنیان‌گذاران پاپ‌آرت دهه ‌۱۹۵۰ در آمریکا بود. اکنون بزرگ‌ترین موزه‌ دنیا که به یک هنرمند اختصاص دارد، در پیتزبورگ پنسیلوانیا موزه‌ «اندی وارهول» است. او ‌۲۲ فوریه ‌۱۹۸۷ در سن ‌۵۸ سالگی درپی اختلالات حین عمل جراحی در نیویورک درگذشت.

logo-samandehi