محجوبی، سینایی، شیوا، راد و طالقانی از نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر می‌گویند

به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، طراح پارک ساعی تهران با بیان اینکه این اقدام از آن جهت اهمیت دارد که تمام طیف‌های جامعه از تمام سنین را در برمی‌گیرد و محدود به گروه یا قشر خاصی از شهروندان نمی‌شود، ادامه داد: در جایی که اغلب مخاطبین نمایشگاه‌های هنری را هنرمندان و دانشجویان رشته‌های هنر تشکیل می‌دهند، این طرح می‌تواند دیگر شهروندان را نیز با آثار هنری آشتی دهد و به این ترتیب بر دامنه مخاطبین هنر بیفزاید.

این نقاش پیشکسوت همچنین با اشاره به دیگر جنبه های مثبت این طرح بیان کرد: کلان شهر تهران امروز از هجوم تبلیغات رنج می‌برد و در کنار دیگر جنبه‌های زندگی پرتکاپوی پایتخت نشینان آرامش را از آن‌ها سلب می‌کند. به همین دلیل برای ایجاد تعادل میان مقتضیات شهرنشینی و برقراری امنیت روانی شهروندان لازم است تدابیری اندیشیده شود و پیش بینی طرح "نگارخانه ای به وسعت یک شهر" می تواند یکی از راه‌های آن باشد. به نظر من این طرح آغاز خوبی برای استمرار تدابیری است که در طول سال آرامش روانی نسبی شهروندان را می تواند به دنبال داشته باشد.

محجوبی در پایان سخنانش به دیگر نتایج قابل پیش بینی حاصل از اجرای طرح "نگارخانه ای به وسعت یک شهر" اشاره کرد و گفت: گمان می کنم اجرای این طرح در بهبود وضعیت اقتصادی جامعه هنرهای تجسمی کشور هم مفید باشد چرا که در اثر آشنایی بیشتر شهروندان با آثار هنری، میل و رغبت بیشتری برای تهیه این قبیل آثار و راه یافتن محصولات هنری به خانه ها ایجاد خواهد شد که می تواند به اقتصاد هنر رونق ببخشد و بر عرضه و تقاضای بازار هنر تاثیرگذار باشد.

طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» تشخیص هنری شهروندان را ارتقا می‌دهد

قباد شیوا هنرمند پیشکسوت گرافیک معتقد است طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» باعث می‌شود که مردم با سهولت با آثار هنری آشنا شوند.

قباد شیوا درباره طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» گفت: به نظر من ایده بسیار خوبی است که حتی برای مدت کوتاهی هم که شده آثار هنری را در اماکن عمومی پیش روی شهروندان بگذاریم و فضایی به وجود بیاوریم تا هنرهای تصویری به سهولت در معرض دید قرار بگیرد.

او در ادامه در ارتباط با نحوه مطلوب اجرای این طرح گفت: اگرچه در طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» سهمی هم به آثار هنری معاصر ایران داده شده، اما به نظر من اگر قرار است تنها در مدت چند روز آثاری از هنرهای مختلف در سطح شهر به نمایش دربیاید بهتر است سهم آثار هنر معاصر به ویژه آثار نقاشی از هنرمندان مدرنیست در این میان بیشتر باشد.

این هنرمند شاخص عرصه گرافیک در همین زمینه افزود: پیشنهاد من این است که در صورتی که این امکان برای سازمان زیباسازی میسر است، طی زمان بیشتری که به این طرح اختصاص داده می‌شود آثاری را به صورت دوره‌ای و مطابق با روند تاریخی هنرهای تصویری کشورمان در سطح شهر به نمایش دربیاورند؛ به نحوی که شهروندان در یک بازه زمانی مشخص با سیر تحولات هنری بیشتر آشنا شوند. برای مثال در دوره اول طی چند روز آثار چاپ سنگی، در روزهای بعد ازآن آثار نقاشی کلاسیک و در ادامه آثار هنری مدرن ایرانی را در سطح شهر ارائه کنند که به این ترتیب مخاطبین این آثار علاوه بر لذت بصری که از نمایش آن‌ها خواهند برد با مشخصات هنری هر دوره نیز آشنا خواهند شد و به تشخیص صحیح‌تری از هنرهای تصویری کشورمان دست پیدا خواهند کرد.

این روزها با دقت به شهر نگاه می‌کنم

خسرو سینایی کارگردان پیشکسوت سینما می‌گوید این روزها با اجرای«نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» بیشتر به شهر دقت می‌کند

به گزارش روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران، خسروسینایی کارگردان و مستندساز باسابقه سینما در باره تاثیرات استفاده از آثار هنرمندان مطرح ایرانی و خارجی در دکوراسیون و مبلمان شهری گفت: در این چند روزه اخیر موقعی که در سطح شهر تردد می‌کنم با این تابلوهای نقاشی برخورد می‌کنم و به نظرم ایده خوب و ارزشمندی است و هر روز صبح که در ترافیک اتوبان همت مشغول عبور هستم با دقت این نقاشی‌ها را تماشا می‌کنم و لذت می‌برم.

کارگردان فیلم‌های مستند ژاژه تباتبایی، با تاکید به این مسئله که این نوع طرح‌ها می‌تواند باعث غنای فرهنگی شهروندان شود، تصریح کرد: به نظرم استفاده از این تابلوهای نقاشی‌ زیبا و مفهومی ذهن مخاطب را به فکر و اندیشه وادار می‌کند و ترغیبش می‌کند که با هنر ارتباط بی‌واسطه‌تری داشته باشد.

کارگردان «عروس آتش» ضمن اشاره‌اش به استفاده از آثار نقاشان ایرانی متذکر شد: به نظرم نباید فقط از آثار نقاشان خارجی در این برنامه استفاده کرد و امیدوارم از نقاشی‌هایی استفاده شود که با نگاه کار‌شناسی انتخاب شده باشد و اینطور نباشد از آثار هر نقاش متوسطی هم استفاده شود و باید یک شورای کار‌شناسی این گزینش‌ها را انجام دهند.

سینایی با تاکید بر آرام‌بخشی دیدن آثار هنری در ترافیک اتوبان‌ها افزود: این روزها شهر تهران و بخصوص اتوبان‌ها به دلیل ترافیک برای شهروندان تنش زاست و دیدن این آثار هنری برای آنها جنبه آرام بخشی داشته باشد.

تهران تبدیل به نگارخانه‌ای زیبا شده است

ایرج راد بازیگر پیشکسوت و مدیرعامل خانه تئاتر ایران معتقد است این روزها شهر تهران به نگارخانه‌ای زیبا و عمومی تبدیل شده است.

ایرج راد بازیگر و کارگردان تئا‌تر، سینما و مدیعامل خانه تئا‌تر در رابطه با اجرای طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» گفت: تاثیرات به کارگیری آثار هنری در سطح خیابان‌های شهر یکی از اقدامات ارزشمند و درخورتقدیر سازمان زیباسازی شهر تهران است. استفاده گسترده از آثار نقاشان بزرگ ایرانی در معابر شهری و تمام شهر تهران تبدیل شدن به نگارخانه ‌ای زیبا از آثار نقاشی بسیار جذاب است. زیباتر این است که در این طرح انتخاب‌ها بر اساس تنوع صورت گرفته و شهر را دیدنی‌تر کرده است.

بازیگر امیرکبیر ضمن تاکید بر این مسئله که دیدن این تابلو نقاشی‌ها زاویه دید جدیدی را در شهروندان تهرانی به وجود می‌آورد متذکر شد: طبیعی است دیدن هر روزه تعدادی زیادی اثر ارزشمند هنری باعث ارتقای سطح فرهنگی شهروندان می‌شود و باید تمام نهادهای دولتی نظیر شهرداری چنین رویکردهای فرهنگی را سرلوحه کار‌هایشان قرار بدهند.

این مدیر فرهنگی با اشاره به نوپا بودن این طرح به برخی از کاستی‌های این طرح اشاره کرد و گفت: باید یک تیم کار‌شناسی نقاشی‌های هر منطقه شهری را با توجه به مختصاتش انتخاب کنند؛ اینکه در کدام خیابان‌ها و چه مناطقی ماشین‌ها حالت توقف پیدا می‌کنند و ازاین مناطق برای جانمایی تابلو‌ها بیشتر استفاده کنند .

تبدیل شهر به یک گالری بزرگ ادای دِین به هنرمندان است

محمدرضا طالقانی، پیشکسوت کشتی ایران با بیان اینکه تبدیل شدن شهر تهران به یک گالری بزرگ و نصب آثار هنرمندان برجسته سبب می‌شود که هنرمندان ایران بیشتر به مردم شناسانده شوند، گفت: حضور این آثار هنری می ‌تواند تاثیر زیادی بر روی شناخت مردم شهر تهران از هنرمندان بنام داشته باشد.

او در مورد حضور آثار هنرمندان در سطح شهر، افزود: من هم طی روزهای اخیر این آثار را در سطح شهر تهران دیده‌ام و به نظرم ایده بسیار مناسبی بوده که از سوی شهرداری تهران انجام شده است.

پیشکسوت کشتی ایران با بیان اینکه حضور آثار هنری می‌تواند بر روی روحیه شهروندان تاثیر گذار باشد، ادامه داد: این آثار همچنین می‌تواند بر روی روحیه شهروندان و البته تلطیف روان آنها موثر باشد.

به گفته طالقانی هنرمندان و ورزشکاران هر جامعه می‌تواند برای شهروندانش الگو باشند و به نظرم نصب آثار هنرمندان ایرانی در سطح شهر برای تاثیر زیادی در معرفی آنها دارد.

او با اشاره به اینکه هر چه آثار هنری بیشتری در سطح شهر باشد، شهروندان بیشتر با هنر ارتباط خواهند گرفت، افزود: به نظرم یکی از مواردی که می‌تواند سبب رشد یک جامعه شود هنر است و این امر با حضور هر چه بیشتر آثار هنری در جامعه شکل خواهد گرفت.

پیشکسوت کشتی ایران با تاکید بر اینکه هنرمندان بزرگ ایران باید به مردم شناسانده شوند، گفت: این اقدام که آثار هنرمندان برجسته در سطح شهر نصب شود و شهر به یک گالری بزرگ تبدیل شود اقدامی شایسته و قابل تقدیر است.

طالقانی در پایان افزود: امیدوارم اقداماتی از این دست بیشتر انجام شود. هنرمندان بر گردن همه ما حق دارند و شاید جز حداقلی‌ترین اقدامات نصب آثار این هنرمندان در سطح شهر باشد.

منبع: هنرآنلاین

logo-samandehi