نقد و مقالات

1401/8/15
نگاهی به مجموعه‌دارانی که آثار عجیب را جمع‌آوری می‌کنند
مجموعه‌داری بخشی مهم در عرصه هنرهای تجسمی است. اما همیشه قرار نیست مجموعه‌داران به جمع‌آوری آثار گران و فاخر بپردازند. برخی از آنها با نگاهی متفاوت آثاری را جمع‌آوری می‌کنند که به لحاظ مالی هیچ سودی ندارد. پیکسل‌های مگنتی یکی از موارد عجیب است.
1400/10/30
ده هنرمند با بیشترین بازدید در نمایشگاه موزه ها در سال ۲۰۲۲
سال پیش رو وعده می دهد که پر از نمایشگاه های موزه های پیشگامانه باشد، از اولین نمایش گذشته نقاش بین رشته ای تحسین شده Nick Cave تا نمایشگاه بزرگی که بیش از شش دهه کار هنرمند و فعال چند رسانه ای Faith Ringgold را به نمایش می گذارد.
1400/10/21
بهترین آثار هنری عمومی 2021
در سال گذشته، موج جدیدی از پروژه‌های هنری عمومی در سراسر جهان ظاهر شد و جوامع محلی و محله‌ها را با هنرهای نوآورانه درگیر کرد. این آثار عمومی، از نمایش های نور مسحورکننده گرفته تا مجسمه های برنزی عظیم، منعکس کننده و در حال مقابله با تغییر و عدم اطمینان در دنیای اطراف ما هستند.
1399/7/22
سهل‌انگاری در طراحی و اجرای سفارش‌های تجسمی در ایران
اخیرا در فضای مجازی و بعضی رسانه‌ها در اعتراض به مجسمه‌ها، نقش برجسته‌ها و بعضی لوگوهایی كه از برخی شخصیت‌های معاصر ساخته یا برای وزارتخانه‌ای طراحی شده، حركتی شكل گرفته كه می‌تواند حكایت از مشكلی باشد بزرگ‌تر كه به گونه كوهی در زیر آب گاهی نوك خود را از آب بیرون می‌دهد و با دیدی دقیق‌تر ماهیت و عملكرد خود را عیان می‌كند.
1398/12/15
از دریچه یک اثر
تصور بی‌نهایت، جلوه‌ایست از تعلیق "زمان" و بیکرانی "مکان" و پنداشتی موهوم برآمده از عالم حیرانی و سیر ماورایی. چیدمان‌های اتاق تاریک هنرمند ژاپنی‌امریکایی “یایویی کوساما' با عنوان کلی 'اتاق آینه بینهایت' که ۲۰ نمونه آن از سال ۱۹۶۵ تاکنون کار شده‌اند، از بدیع‌ترین تجربه‌های هنر معاصر در درک مفهوم بی‌نهایت و جهان ناشناخته لازمان و لامکان به‌شمار می‌روند.
1396/6/13
رهنمودهایی برای نوشتن استیتمنت آثار هنرمندان
هنرمندان می‌توانند استیتمنت (بیانیه) آثار خود را به منظور بازنگری حرفه‌ای آنها بنویسند و برای مقاصد مختلف ارسال کنند. نمونه‌هایی از نکاتی که باید در نوشتار بیانیه رعایت شوند در زیر آمده است:
1397/8/13
راهنمای روش نگارش پروپوزال برای دریافت پذیرش رشته هنر در دانشگاه
پروپوزال تحقیق مهم‌ترین جزءِ تقاضانامه‌ی شما برای ورود به دانشگاه است. پروپوزال اساس گفتگوی جلسه‌ی مصاحبه‌ی شما را تشکیل می‌دهد و در صورت موافقت با درخواست‌تان، پروپوزال به عنوان نقطه‌ی شروع فرآیند ثبت نام به کار می‌رود. در پروپوزال طرحی کلی از پروژه‌ی تحقیقاتی پیشنهادی خود ارائه دهید.
1397/3/27
اهمیت و ضرورت وجود رسانه هنرهای تجسمی
بی شک تندیس یکی از مهمترین دست آوردهای رسانه ای امروز جامعه هنرهای تجسمی ایران است که با پشتکار مدیر مسئول و حمایت هیات تحریریه آن تا امروز پابرجا مانده. از طرفی دیگر یدک کش یک سابقه 15ساله از نشریه هنرهای تجسمی است که بصورت نشریه فعلی و تخصصی ادامه فعالیت داده است. مسئله‌ی امروز این مجله‌ی با سابقه، چالشی در ذهن هنرمندان حوزه تجسمی ایجاد میکند، که با توقف انتشار آن چه چیزی را در زمینه اطلاعات دنیای هنری و مشارکت در جامعه هنری از دست می دهند؟
1397/2/5
هنر اجرا (پرفورمنس آرت)
هنر پرفورمنس چیست؟ آیا این تئاتر است؟ آیا می تواند هنر تجسمی باشد؟ در کدام بخش «هنر» جای می گیرد؟ اینها همه سوالاتی است که در مورد هنر اجرا یا پرفورمنس، هنری بین رشته ای که عناصر زمان، فضا، بدن و مخاطبان را در کنار هم بکار می گیرد، ذهن را درگیر میکند.
1396/10/27
سلسله مقالات هنر جدید (شماره سه)
ویدئو آرت، ژانر جدیدی از هنر معاصر است و رسانه‌ای صوتی-تصویریست که گاهی همراه با اینستالیشن نیز دیده میشود. ایده و ابتکاری که در ابتدا توسط سه هنرمند در این زمینه به نام‌های "اندی وارهول"، "وُلف وستل" و "نام جونگ پیک"، شکل گرفت.
1396/8/6
سلسله مقالات هنر جدید (شماره دو)
هنر چیدمان نسل جدیدی از هنر معاصر است که تاکنون تعداد زیادی از هنرمندان پست مدرن به آن پرداخته‌اند. هنر چیدمان شامل هنر نصب یا راه اندازی آثار سه بعدی در فضایی مانند یک اتاق، محیط های عمومی و یا هر مکان دیگری می‌شود. نتیجۀ حاصل از چیدمان عناصر را "اثر هنری" می‌نامند.
1396/7/22
سلسله مقالات هنر جدید (شماره یک)
هنر مفهومی جنبشی‌ست که در آن مفهوم یا ایده ی اثر، بر زیبایی‌شناسی معمول و مواد به‌کار رفته برای خلق آن اولویت دارد و ترکیبی از گرایش‌های مختلف است که در راستای یک حرکت منسجم به وجود آمده است. مفهوم‌گرایی، اشکال بی شماری از جمله پرفورمنس، چیدمان، هنر زمین و... را به خود گرفت.
<< آخرین صفحه < صفحه بعدی صفحه قبلی > اولین صفحه >>

صفحه شماره: 1

تعداد كل : 28
logo-samandehi