منابع فرهنگی و هنری

1396/1/18
هنر مانوی
چرا تصاویر نقاشی های مانی بیشتر چهره شرق دوری دارند تا ایرانی ؟ چرا خود هرگز کتابی ننوشت ؟
1398/2/18
"فضای درون؛ تجربه داخلی خاستگاه معماری است"؛ بررسی فضاهای داخلی بناهای گوناگون در سراسر جهان
این کتاب پراهمیت و فکورانه یکی از نخستین کتاب‌هایی است که سرشت بنیادین تجربه داخلی، که به باور ما نقطه عزیمت طراحی معمارانه است، را به بحث می‌گذارد. فضای درون گفت‌وگویی را به جریان می‌اندازد که برای همه کسانی که در معماری پژوهش می‌کنند، دست‌اندرکار معماری‌اند و به آن می‌اندیشند، اساسی است.
1398/1/31
معرفی کتاب "تاریخ طراحی داخلی" جلد دوم: پس از انقلاب صنعتی
در دنیای مدرن، زندگی بشر به طور گسترده در فضاهای داخلی سپری می شود. ما ممکن است فضای بیرون را برای هوای آزاد و آسمان باز یا برای خلاصی از چاردیواری داخلی، دوست داشته باشیم اما علاقه افراد به بیرون ماندن، این حقیقت را نشان می دهد که بخش عمده ای از زندگی ما در فضاهای داخلی سپری می شود.
1398/1/25
مجموعه نوشتارهایی از پژوهشگران و خاورشناسان پیرامون هنر و معماری اسلامی در کتاب "معماری اسلامی"
کتاب «معماری اسلامی» بر اساس دو مقولهٔ سیر تاریخی و تفکیک منطقه‌ای، تهیه، گردآوری و ترجمه‌ شده است. در ترجمه این کتاب با توجه به نیاز جامعه به مجموعه‌ای نسبتاً جامع در زمینهٔ «معماری اسلامی» از منابع مختلفی استفاده‌ شده و مطالب به‌صورت مکمل یکدیگر انتخاب‌شده‌اند.
1398/1/19
"رخداد فرم در زمینه معماری" منتشر شد
رخداد بین معماری و زمینه پیشین یکی از موضوعات بسیار مهم در عرصه معماری و طراحی شهری است. این مبحث از تفکرات معماران دوران باستان از قرارگیری بناها در ارتباط با بناهای مجاور سرچشمه می‌گیرد، و تا به امروز هم موضوع چالش برانگیز بین معماران بوده است.
1397/11/8
بررسی جنبه های مهم فرهنگ اسلامی در کتاب "تجلی معنا در هنر اسلامی"
این کتاب یک بیان روایی است که به بسیاری از جنبه های مهم فرهنگ اسلامی می پردازد، به ویژه جنبه هایی که به طور بصری در معماری و دیگر هنرها جلوه می کنند. در هر فصل یک چارچوب تاریخی تقریبی را در نظر دارد که نویسنده های متفاوتی آن را اجرا کرده اند.
1397/10/15
نگاهی به فرایند مطالعات نظری در عرصهٔ هنر اسلامی در کتاب «هنر پیرا اسلامی»
با توجه به گسترش مطالعات نظری در حوزه هنر اسلامی و توجه پژوهشگران و محققان به این رشته دانشگاهی، پرداختن به سیر تحول و تطور شیوه‌های پژوهش در هنر اسلامی برای آشکار ساختن شکاف‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های موجود در این میان و مقایسه و تطبیق نظریه‌ها و دیدگاه‌ها نسبت به هنر اسلامی اهمیت و ضرورت‌های قابل‌توجهی دارد.
1397/9/26
"نظریه مدرنیته در معماری"
مطالعات صاحب اثر در حیطه فلسفه، تاریخ و هنر، طی سالیان آموخته است که هنرها به طور عام و معماری به طور خاص فقط مجموعه ای از فرمها و سبک ها نیستند، بلکه نوعی حیات در کالبد آنها جریان دارد.
1397/9/22
انتشار کتاب «تاریخ طراحی داخلی» جلد اول: پیش از انقلاب صنعتی
زندگی بشر به طور گسترده‌ در فضاهای داخلی سپری می­‌شود. طراحی فضاهای داخلی، حرفه‌ای باشد یا نه، جنبه‌ای غیرقابل اجتناب از زندگی است. مطالعه طراحـی داخلـی از خلال تجربه‌های نهفته در سبک‌ها و اشخاص و همکاری‌ها و همزمانی‌ها، و پیشرفت و تغییرات آن در طول تاریخ، مسیر مفیدی است برای درک منطقی فضاهایی که در آن زندگی می‌کنیم و یا می‌خواهیم برای آیندگان بسازیم.
1397/9/10
شناخت و درک بهتر مفهوم رنگ با کتاب "هنر رنگ" یوهانس ایتن
جهان بدون رنگ چه مفهومی خواهد داشت؟ آیا اصلا امکان پذیر است؟ جهانی ترکیب شده از سردی و بی محتوایی و عاری از معنا ومفهوم. شما چه میزان از رنگ ها، مفاهیم و تاثیرشان بر زندگی تان آگاهی دارید؟ تاثیر یک رنگ بر زندگی به چه میزان است؟
1397/9/7
"رویاهایت را بساز"؛ استفاده از ساختمان‌ها و فضاهای معماری به عنوان محرکی برای شکوفایی خلاقیت در کودکان
کتاب “رؤیاهایت را بساز” با دست‌مایه قرار دادن ساختمان‌ها و فضاهای معماری، محرکی برای شکوفایی خلاقیت در کودکان فراهم آورده است تا آنها متفاوت به جهان نگاه کنند و بیاموزند که می‌توانند به موضوعات جدیدی بیاندیشند، فضاهای متفاوتی طراحی کنند، فرم‌های جالبی بیافرینند و در نهایت هنرمندان و معمارانی مؤلف باشند.
1397/8/29
تضاد و پیچیدگی در معماری
تصور جهان معماری طی 20 سال اخیر بدون رابرت ونتوری تقریبا محال است. نوشته های او نقشی قاطع در آفریدن آنچه ما امروز جریان پست مدرنیسم در گفتمان معماری می خوانیم داشته اند. گستره ای فکری که معماری را از مضیقه های مخوف مدرنیسم ارتدوکس پاک کرد.
1396/11/18
کپیْ پیست؛ راهنمایی برای کپی های خفن معمارانه ـ وینی ماس
کپیْ پیست؛ راهنمایی برای کپی های خفن معمارانه بر این تعارض شکل گرفته است که صنعت خواهان طراحی اصیل است، و این در حالی است که 90 درصد انچه ساخته شده است ایده های اصیلی در خود ندارد چرا که ساختمان ها همگی بر فراز دانش وضع موجود شکل می گیرد.
logo-samandehi